«Είμαι μιγάδα. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να πουν από τι ανάμειξη ανθρώπων προέρχομαι αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου ένιωθα» δακτυλοδειχτούμενη, είχε πει κάποτε η Μέγκαν Μαρκλ μιλώντας για τα προσωπικά της τραυματικά βιώματα διακρίσεων.

 

Σε μία εκστρατεία κατά του ρατσισμού το 2012, η Μέγκαν Μαρκελ είχε μιλήσει για τις εμπειρίες της ως παιδί ζευγαριού διαφορετικών εθνικοτήτων και τα λόγια της τώρα, μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, «έχουν περισσότερη αξία από ποτέ» σχολιάζει το περιοδικό People.

 

Τότε ως ηθοποιός του Suits, συμμετείχε στην εκστρατεία «Δεν θα σταματήσω ...» στο πλαίσιο της φιλανθρωπίας Erase the Hate (Σβήσε το Μίσος). «Είμαι μιγάδα. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να πουν από τι ανάμειξη ανθρώπων προέρχομαι αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου ένιωθα σαν τη μύγα μεσ' το γάλα. Και έτσι μερικοί από τους χλευασμούς που έχω ακούσει, ή τα πραγματικά προσβλητικά αστεία ή τα ονόματα που με αποκαλούσαν, μου έμειναν πολύ έντονα μέσα μου».

 

«Ξέρεις, πριν από μερικά χρόνια άκουσα κάποιον να αποκαλεί τη μαμά μου με τη λέξη που αρχίζει από το γράμμα νι. Γι 'αυτό νομίζω, πέραν του ότι επηρεάζομαι προσωπικά από τον ρατσισμό [...] θέλω τα πράγματα να είναι καλύτερα», συνέχισε.

 

«Οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται συχνά με βάση την εμφάνισή τους αλλά ορισμένοι άνθρωποι δεν με κοιτάζουν και δεν με βλέπουν ως μαύρη γυναίκα ή μιγάδα. Μου φέρονται διαφορετικά από ό,τι θα έκαναν αν ήξεραν ότι είμαι μιγάδα - νομίζω».

 

«Συμμετέχοντας στην εκστρατεία, συνειδητοποίησα ότι αυτή η νοοτροπία που νόμιζα ότι ήταν παλιά -από τις μέρες που ο παππούς μου πήρε την οικογένειά μας από το Κλίβελαντ στο Λος Άντζελες, και έπρεπε να οδηγούν και να περιφέρονται για να εξασφαλίσουν φαγητό για την οικογένεια- εξακολουθεί να υπάρχει».

 

«Νόμιζα ότι ήταν πραγματικά ένα μεμονωμένο γεγονός από εκείνες τις ημέρες του παρελθόντος, και δυστυχώς δεν είναι. Είμαι πραγματικά περήφανη για την κληρονομιά μου και από τις δύο πλευρές. Είμαι πραγματικά περήφανη για την καταγωγή και τον προορισμό μου» είπε η Μέγκαν Μαρκλ.

 

«Ελπίζω ότι όταν θα έχω δικά μου παιδιά, οι άνθρωποι θα είναι πιο ανοιχτόμυαλοι για το πώς αλλάζουν τα πράγματα και ότι ο μικτός κόσμος είναι αυτό που έχει σημασία. Εννοώ, σίγουρα, η μείξη τον κάνει πολύ πιο όμορφο και πολύ πιο ενδιαφέρων» έλεγε το 2012.

 

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της με τον πρίγκιπα Χάρι στη Νότια Αφρική το περασμένο φθινόπωρο, η Δούκισσα του Σάσεξ είχε και πάλι μιλήσει περήφανα για την κληρονομιά της.

 

«Σε μια προσωπική σημείωση, θα ήθελα απλώς να πω ότι ενώ είμαι εδώ με τον σύζυγό μου ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, θέλω να ξέρετε ότι για μένα, είμαι εδώ ως μητέρα, ως γυναίκα, ως έγχρωμη γυναίκα και ως αδερφή σας. Είμαι εδώ μαζί σας και είμαι εδώ για σας» κατέληγε τότε, κάνοντας το πλήθος να ζητωκραυγάζει.

 

Με πληροφορίες του People