Μεγάλη ζήτηση στη Ρωσία για τις μπάμπουσκες με τη μορφή του Ντόναλντ Τραμπ

Μεγάλη ζήτηση στη Ρωσία για τις μπάμπουσκες με τη μορφή του Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
0

Οι ιδιοκτήτες ενός καταστήματος με σουβενίρ στην καρδιά της Μόσχας δήλωσαν σήμερα ότι οι παραδοσιακές ρωσικές κούκλες, οι μπάμπουσκες, που έχουν τη μορφή του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχουν ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση μεταξύ των συλλεκτών αλλά και των τουριστών.


«Οι συλλέκτες, αυτοί είναι που τις αγοράζουν περισσότερο τον τελευταίο καιρό» είπε ο Έντβαρντ, εργαζόμενος στο κατάστημα. «Υπάρχει ωστόσο ζήτηση και από ξένους» πρόσθεσε ο ίδιος.


Ορισμένοι διακρίνουν μια μεταφορά πίσω από το σουβενίρ που είναι εμπνευσμένο από τις εκλογές στις ΗΠΑ. «Νομίζω ότι (ο Ντόναλντ Τραμπ) μοιάζει με μπάμπουσκα. Την ανοίγεις και αποκαλύπτεις άλλο έναν εαυτό του» επισήμανε ο Μίχιρ, ένας τουρίστας από την Ινδία. «Έχει πολλά επίπεδα, νομίζω».


Στην σύγχρονη εκδοχή τους οι μπάμπουσκες έχουν την μορφή ηθοποιών, μουσικών ή και πολιτικών. Στα καταστήματα με τα αναμνηστικά της Μόσχας, κάποιος μπορεί εύκολα να βρει τέτοιες κούκλες με τη μορφή του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν ή της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Σε ένα από τα καταστήματα αυτά, η κούκλα Τραμπ βρίσκεται μεταξύ της Μέρκελ και του Μάο Τσετούνγκ.

«Είδα την κούκλα Ντόναλντ Τραμπ χθες κι αναρωτήθηκα, για ποιο λόγο» ανέφερε η Ελένα, μια τουρίστρια από την Ιταλία. «Δεν το κατάλαβα διότι δεν έχει εκλεγεί πρόεδρος, αλλά ενδεχομένως οι Ρώσοι να τον θεωρούν ως το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ».


Όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μία ημέρα πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, μπάμπουσκες με τη μορφή της Χίλαρι Κλίντον, της υποψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν κυκλοφορούν στη ρωσική αγορά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

Διεθνή / Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας για τη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και προς την ουκρανική κατεύθυνση» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ
NEWSROOM
Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM