Μεγάλη συμμετοχή στις τουρκικές εκλογές - Ερντογάν: «Στιγμές δημοκρατικής επανάστασης»

Μεγάλη συμμετοχή στις τουρκικές εκλογές - Ερντογάν: «Στιγμές δημοκρατικής επανάστασης» Facebook Twitter
EPA
0

Η συμμετοχή στις τουρκικές εκλογές έχει ήδη ξεπεράσει το 50%, υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το εκλογικό τμήμα που ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη, στις 1:30μ.μ.

Ο Ερντογάν έκανε λόγο για «στιγμές δημοκρατικής επανάστασης» ενώ οι εκλογές διεξάγονται για πρώτη φορά υπό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που ισχύει στην Τουρκία από την απόπειρα πραξικοπήματος, το καλοκαίρι του 2016.

«Γνωρίζουμε ότι πάνω από το 50% των ψηφοφόρων έχουν ήδη προσέλθει στις κάλπες (...) Ελπίζω ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί χωρίς δυσκολίες - μέχρι τώρα δεν υπήρξε κάτι σοβαρό», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Κρατήσεις και επεισόδια

 

Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό πως δέκα ξένοι παρατηρητές των πρόωρων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, με την κατηγορία ότι αποπειράθηκαν να παρέμβουν στη διαδικασία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα και στην Ούρφα, όταν βουλευτής του AKP (του κόμματος του Ερντογάν) επιτέθηκε μαζί με υποστηρικτές του σε μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, μέσα σε γυμνάσιο που λειτουργεί ως εκλογικό τμήμα.

Oι κάλπες άνοιξαν στις 8π.μ και θα κλείσουν στις 5 το απόγευμα, με αρκετούς αναλυτές να εκτιμούν πως η συμμετοχή θα αγγίξει ακόμα και το 88%.

Τα μέτρα ασφαλείας στη γειτονική χώρα είναι δρακόντεια με 38.000 αστυνομικούς να επιτηρούν τη διαδικασία στην Κωνσταντινούπολη και ακόμα μισό εκατομμύριο αξιωματικούς να βρίσκονται επί ποδός στην υπόλοιπη Τουρκία.

Ιντζέ: Ας γίνει το καλύτερο

 

Ο βασικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μουχαρέμ Ιντζέ, περιορίστηκε σε ένα λακωνικό μήνυμα μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Γιάλοβα από όπου και κατάγεται.

«Ας γίνει το καλύτερο για τον λαό και τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά o επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας (CHP).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM