Με σκύλους, γάτες, ακόμη και άλογα, πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν οι Βρετανοί

Με σκύλους, γάτες, ακόμη και άλογα, πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν οι Βρετανοί Facebook Twitter
0

Oι Βρετανοί πήγαν σήμερα στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές, συνοδευόμενοι από τους σκύλους, τις γάτες, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τα άλογά τους.

Η αρχή έγινε το πρωί όταν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πήγε να ψηφίσει έχοντας μαζί τον σκύλο του, τον Ντίλιν. Ανήρτησε στο twitter μια φωτογραφία με το κατοικίδιο του, με το hashtag #DogsAtPollingStations («Σκυλιά στα εκλογικά κέντρα»).

Με σκύλους, γάτες, ακόμη και άλογα, πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν οι Βρετανοί Facebook Twitter
Με σκύλους, γάτες, ακόμη και άλογα, πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν οι Βρετανοί Facebook Twitter

Το hashtag, με την βρετανική σημαία και εικονίδιο σκύλου, μοναδικό για την περίσταση, ήταν το απόγευμα το δεύτερο δημοφιλέστερο hashtag στο twitter του Ηνωμένου Βασιλείου, με αρκετές δεκάδες χιλιάδες αναρτήσεις.

«Ξεχάστε την πολιτική, αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για να συνδεθείτε σήμερα στο Twitter #DogsAtPollingStations», έγραψε μια ψηφοφόρος σε μια ανάρτηση που έγινε viral, με μια φωτογραφία του Γκόλντεν Ριτρίβερ της.

Συχνά υπό βροχή, τα βρετανικά σκυλάκια εμφανίζονται να περιμένουν τους ιδιοκτήτες τους στην έξοδο των εκλογικών κέντρων. Κάποια ντυμένα με χριστουγεννιάτικα πουλόβερ ή ζεστά ρούχα, για λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, στις πρώτες βρετανικές βουλευτικές εκλογές μετά το 1974 που διεξάγονται χειμώνα.

Με σκύλους, γάτες, ακόμη και άλογα, πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν οι Βρετανοί Facebook Twitter

Άλλα δημόσια πρόσωπα πήγαν να ψηφίσουν μαζί με το ζώο με το οποίο μοιράζονται τη ζωή τους. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ανήρτησε ένα βίντεο με τον σκύλο του, τον Λούνα, προτρέποντας τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν. Ο υποψήφιος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Εντ Ντέιβι δημοσίευσε μια φωτογραφία του ινδικού χοιριδίου του, δίπλα στην κίτρινη κονκάρδα του κόμματός του.

Στην νότια Αγγλία, ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν ψηφοφόρους να πηγαίνουν έφιπποι στα εκλογικά κέντρα, ενώ βρετανικά εκλογικά τμήματα επισκέφθηκαν δύο τάρανδοι.

Με σκύλους, γάτες, ακόμη και άλογα, πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν οι Βρετανοί Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM