Με επίθεση στα γραφεία τουρκικής αντιπολιτευόμενης εφημερίδας απειλούν οι τζιχαντιστές

Με επίθεση στα γραφεία τουρκικής αντιπολιτευόμενης εφημερίδας απειλούν οι τζιχαντιστές Facebook Twitter
0

Σε ενίσχυση των μέτρων προστασίας γύρω από τα γραφεία της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet στην Κωνσταντινούπολη προχώρησε σήμερα η τουρκική αστυνομία, μετά από πληροφορίες που έλαβε περί μιας απειλούμενης τζιχαντιστικής επίθεσης, την παραμονή των βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές ανέφεραν ότι εντόπισαν ένα σημείωμα όπου αναγραφόταν η διεύθυνση της εφημερίδας στην κατοχή ενός από τους υπόπτους που συνελήφθησαν στην πόλη Γκαζίαντεπ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Οι συλληφθέντες αυτοί θεωρούνται από την αστυνομία μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

 

Από αργά το βράδυ της Παρασκευής η αστυνομία ύψωσε μπάρες γύρω από το κτίριο της εφημερίδας και ελέγχει εξονυχιστικά όσους κινούνται στη συνοικία.


"Η εφημερίδα αυτή συνηθίζει να εκδίδεται παρά τις απειλές αυτού του είδους. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την αποστολή πληροφόρησης, όποιες και αν είναι οι συνθήκες" έγραψε ο διευθυντής έκδοσης, Ακίν Αταλάι.


Τον Μάιο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσέφυγε στα δικαστήρια σε βάρος της Cumhuriyet επειδή δημοσίευσε φωτογραφίες από οχήματα, γεμάτα με όπλα, που κατευθύνονταν στη Συρία και ανήκαν στις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών (MIT). Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Τζαν Ντουντάρ, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ