Με το βλέμμα στραμμένο στις κρίσιμες εκλογές του 2018 οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Με το βλέμμα στραμμένο στις κρίσιμες εκλογές του 2018 οι Ευρωπαίοι ηγέτες Facebook Twitter
0

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν το βλέμμα στραμμένο στις κρίσιμες εκλογές του 2018, καθώς πρόκειται για ένα έτος γεμάτο εκλογικές αναμετρήσεις σε διάφορα επίπεδα.

Σύμφωνα με την ευρωπαική ιστοσελίδα Euractiv, θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές σε Ρωσία, Φινλανδία, Τσεχία, Ιρλανδία, Κύπρο, βουλευτικές εκλογές σε Ιταλία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Σουηδία και Λετονία, ενώ θα διενεργηθούν δημοτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία και περιφερειακές εκλογές στη Γερμανία.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι αναμένεται η ανανέωση της θητείας, για τέταρτη φορά, του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ και η Ιταλία θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο της προσοχής στις εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει πετύχει την επάνοδο στην ιταλική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας τη νίκη του κεντροδεξιού συνασπισμού στις περιφερειακές εκλογές στη Σικελία, οι οποίες αποτελούν ένδειξη για τις βουλευτικές εκλογές της επόμενης άνοιξης.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Ιταλία, εάν οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν, οι εκλογές θα οδηγήσουν σε ένα ιδιαίτερα κατακερματισμένο τοπίο που θα απαιτήσει συμφωνίες. Ακόμη και αν το Κίνημα Πέντε Αστέρων προηγηθεί με 30% (έναντι 20% για το Δημοκρατικό Κόμμα), θα μπορούσε να ξεπεραστεί από ένα δεξιό συνασπισμό της Forza Italia, της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά και του εξαιρετικά συντηρητικού Fratelli d'Italia.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM