Με βέλη και τόξα υποδέχτηκαν την αστυνομία τα μέλη της φυλής που σκότωσαν τον ιεραπόστολο

Με βέλη και τόξα υποδέχτηκαν την αστυνομία τα μέλη της φυλής που σκότωσαν τον ιεραπόστολο Facebook Twitter
0

Η αστυνομία προσπάθησε να προσεγγίσει τη νήσο Βόρειο Σέντινελ το Σάββατο, παραμένοντας όμως στη βάρκα περίπου 400 μέτρα από την ακτή, δήλωσε ο επικεφαλής Dependra Pathak στο γαλλικό πρακτορείο.

Τελικά υποχώρησαν άπραγοι αφού είδαν μέσα από τα κιάλια τους τα μέλη της απομονωμένης φυλής να τους περιμένουν με τόξα και βέλη ενώ ο αστυνομικός που ηγήθηκε της επιχείρησης λέει πως τους κοιτούσαν καθώς πλησίαζαν στο νησί.

Η ινδική αστυνομία, το λιμενικό και οι αξιωματούχοι που συμμετέχουν στην επιχείρηση έχουν κάνει τουλάχιστον τρεις απόπειρες να προσεγγίσουν το νησί, αλλά δεν τα έχουν καταφέρει.

Μετά το θάνατο ενός 27χρονου Αμερικανού, ο οποίος δέχτηκε τα βέλη τους ενώ προσπάθησε να προσεγγίσει την περιοχή τους, το νησί μοιάζει ακόμη πιο αφιλόξενο και οι Σεντινελέζοι είναι σε επιφυλακή.

Ο άνδρας που σκοτώθηκε με το που πάτησε το πόδι στο νησί ήταν ένας 27χρονος από την Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών, ονόματι Τζον Άλεν Τσάου ο οποίος ήθελε να κάνει χριστιανικό κήρυγμα στη φυλή.

Ο Pathak είπε το Σάββατο στο BBC πως δεν έχουν εντοπίσει το σώμα ακόμα, αλλά γνωρίζουν περίπου την περιοχή όπου πιστεύεται ότι είναι θαμμένος ο ιεραπόστολος.

Ο Τσάου ήθελε να κηρύξει τον Χριστιανισμό στο νησί, αλλά η φυλή που ζει απομονωμένη εκεί, τον σκότωσε όπως είχε κάνει πριν μερικά χρόνια και μερικούς ψαράδες των οποίων τα σώματα στη συνέχεια διαπέρασαν με πασσάλους από μπαμπού.

Στην πρώτη του επίσκεψη στο νησί στις 15 Νοεμβρίου, ένα νεαρό αγόρι έριξε βέλος εναντίον του χωρίς να τον πετύχει, αλλά την επόμενη μέρα, τον νεαρό Τσάου περίμεναν πολύ περισσότερα βέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδίαζε το ταξίδι του στο νησί για τουλάχιστον δύο χρόνια και φίλοι δεν τον σταμάτησαν καθώς πίστευαν ότι έκανε το έργο του Θεού.

Οι ιθαγενείς που κατοικούν στο ινδικό νησί του συμπλέγματος Ανταμάν στον Κόλπο της Βεγγάλης, έχουν μακρά ιστορία εχθρικότητας απέναντι σε οποιονδήποτε εισβολέα.

Σήμερα, η οργάνωση Survival International λέει ότι κάθε προσπάθεια να φτάσουν στο νησί για να πάρουν τη σορό του είναι εξαιρετικά επικίνδυνη τόσο για τη φυλή όσο και για όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση.

«Ο κίνδυνος μιας θανατηφόρας επιδημίας γρίπης, ιλαράς ή άλλης εξωτερικής νόσου είναι πραγματικός και αυξάνεται με κάθε επαφή», δήλωσε ο διευθυντής της Survival International, Stephen Corry. «Τέτοιες προσπάθειες σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν έχουν τελειώσει με βία», πρόσθεσε καθώς τόνισε πως οι κάτοικοι της νήσου δεν θα αφήσουν κανέναν να πλησιάσει.

«Το σώμα του Τσάου θα πρέπει να μείνει εκεί. Να το αφήσουμε ήσυχο όπως και τη φυλή αυτή», λέει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM