Μαζικό τάφο με 166 κρανία ανακάλυψε η μεξικανική αστυνομία

Μαζικό τάφο με 166 κρανία ανακάλυψε η μεξικανική αστυνομία Facebook Twitter
EPA
0

Τα κρανία τουλάχιστον 166 ανθρώπων εντόπισαν οι αρχές του Μεξικού, σε μαζικό τάφο που ανακάλυψαν στην ανατολική πολιτεία της Βερακρούζ. Ο εισαγγελέας Χόρχε Γουίνκλερ δήλωσε πως τα αναρίθμητα κρανία ήταν θαμμένα στο σημείο για τουλάχιστον δύο χρόνια. 

Για λόγους ασφαλείας, οι αρχές δεν αποκάλυψαν τις ακριβείς συντεταγμένες του μαζικού τάφου. 

Οι διακινητές ναρκωτικών έχουν επανειλημμένα χρησιμοποιήσει τη Βερακρούζ, ως κρυφό νεκροταφείο για τα θύματά τους. Τον Μάρτιο του 2017, 250 κρανία είχαν ανακαλυφθεί σε έναν άλλο μαζικό τάφο. 

Εκτός από τα κρανία, η αστυνομία βρήκε στο σημείο περίπου 200 τεμάχια ρουχισμού, 100 ταυτότητες και άλλα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων. Για την ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον ακριβή υπολογισμό των νεκρών, που ενδέχεται να αυξηθεί μετά την εργαστηριακή ανάλυση των υπολειμμάτων. 

Οι αρχές χρησιμοποιούν ντρόουν και ειδικά ραντάρ υπεδάφους, ώστε να εντοπίσουν άλλα στοιχεία που είναι πιθανό να έχουν θαφτεί στην γύρω περιοχή. 

Συγγενείς των ανθρώπων που έπεσαν θύματα των καρτέλ ναρκωτικών, διοργανώνουν συστηματικά εκστρατείες απαιτώντας από την κυβέρνηση την διαλεύκανση των εγκλημάτων και την απόδοση δικαιοσύνης. 

Από το 2006, που ο στρατός ανέλαβε συντονισμένη δράση κατά των καρτέλ ναρκωτικών, τα εγκλήματα που σχετίζονται τα κυκλώματα αυτά έχουν αυξηθεί δραματικά. 

Μόνο πέρυσι, καταγράφηκαν 28.702 δολοφονίες ενώ τα τελευταία 12 χρόνια, τα θύματα των ναρκο-κυκλωμάτων υπολογίζεται πως ξεπερνούν τις 200.000.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM