Μαζική απεργιακή κινητοποίηση έρχεται στη Γαλλία

Μαζική απεργιακή κινητοποίηση έρχεται στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Επτά εργατικά συνδικάτα στη Γαλλία κάλεσαν τα μέλη τους σε «ημέρα κινητοποίησης» στις 22 Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα που προωθεί η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση που είχαν οι επικεφαλής εννέα συνδικάτων το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

«Οι επτά από τις εννέα ομοσπονδίες προκήρυξαν απεργία και κινητοποίηση για τις 22 Μαρτίου» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κριστιάν Γκρολιέρ του συνδικάτου Force Ouvriere (FO).

Τα μοναδικά συνδικάτα που δεν συμμετέχουν «προς το παρόν» στις κινητοποιήσεις είναι τα CFDT και Unsa.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM