Μαζικά τηλεφωνήματα στα κέντρα αυτοκτονιών μετά τον θάνατο του Μπουρντέν - Τι αποκαλύπτει η μητέρα του

Μαζικά τηλεφωνήματα στα κέντρα αυτοκτονιών μετά τον θάνατο του Μπουρντέν - Τι αποκαλύπτει η μητέρα του Facebook Twitter
4

Η τραγική αυτοκτονία του Άντονι Μπουρντέν έχει φέρει στο προσκήνιο τη σημασία της συζήτησης για την αυτοχειρία.

Τα δυσάρεστα νέα για το χαμό του σεφ και παρουσιαστή, αλλά και της σχεδιάστριας μόδας Κέιτ Σπέιντ, έχουν προκαλέσει ένα κύμα κλήσεων προς την Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης Αυτοκτονιών.

Ο Οργανισμός Ψυχικής Υγείας της Νέας Υόρκης αναφέρει στο ΤΜΖ ότι η τηλεφωνική γραμμή σημειώνει αύξηση κατά 25% του όγκου κλήσεων, σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

Ο αριθμός, που αυξήθηκε δραματικά, φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα των αυτοκτονιών διασήμων προσωπικοτήτων, κάτι που έχει οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να γνωρίζουν πού μπορούν να καλούν για βοήθεια και να βρίσκουν το θάρρος να το κάνουν.

Οι ειδήσεις για τις αυτοκτονίες στα ξένα μίντια, συνοδεύονται πάντα από πληροφορίες για τις γραμμές βοήθειας που σκοπό έχουν να προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη.

Μόνο πέρυσι, η Lifeline απάντησε σε 2 εκατομμύρια κλήσεις. Η αύξηση των κλήσεων έρχεται ενώ την ίδια ώρα μια έρευνα δείχνει ότι τα ποσοστά αυτοκτονίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από 25% από το 1999.

Μαζικά τηλεφωνήματα στα κέντρα αυτοκτονιών μετά τον θάνατο του Μπουρντέν - Τι αποκαλύπτει η μητέρα του Facebook Twitter
O Mπουρτνέν με την κόρη του

Η μητέρα του Άντονι Μπουρντέν, Γκλάντις, πρώην συντάκτρια στην εφημερίδα New York Times, δήλωσε ότι δεν είχε καμιά ένδειξη ότι ο γιος της ίσως είχε σκεφτεί την αυτοκτονία. «Είναι απολύτως ο τελευταίος στον κόσμο που θα σκεφτόμουν ποτέ ότι μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο», δήλωσε συγκλονισμένη στους ΝΥΤ.

Ο Ερίκ Ριπέρ, στενός φίλος και επίσης σεφ, που βρήκε νεκρό τον Μπουρντέν, λέει: «Ο Άντονι ήταν αγαπημένος φίλος, ένα εξαιρετικό ανθρώπινο ον, τόσο εμπνευσμένο και γενναιόδωρο. Ένας από τους σπουδαίους αφηγητές της εποχής μας που συνδέθηκε με τόσους πολλούς. Του εύχομαι ειρήνη. Η αγάπη και οι προσευχές μου αυτή τη στιγμή πηγαίνουν στην οικογένειά του, τους φίλους και τους αγαπημένους του».

Η μητέρα του Μπουρντεν λέει ότι ο Έρικ της είχε πει ότι «ο Τόνι είχε σκοτεινή διάθεση τις τελευταίες δύο μέρες», αλλά δεν είχε ιδέα για ποιο λόγο θα αποφάσιζε να αυτοκτονήσει.«Είχε τα πάντα. Επιτυχία πέρα από τα όνειρά του. Χρήματα πέρα από τα πιο τρελά όνειρά του».

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Αναρωτιέμαι, η εκπομπή του παιζόταν από κάποιο ελληνικό κανάλι και ήταν δημοφιλής εδώ; Γιατί τόσος ντόρος για την αυτοκτονία ενός τηλεσέφ; Κάποιος Έλληνας μπορεί να αυτοκτονίσει γιατί δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς και απλά θα γίνει μια αναφορά. Για ποιο λόγο τέτοια υπερποβολή; Δεν έχουμε σοβαρότερα θέματα στην Ελλάδα;
«Είχε τα πάντα(;;) Επιτυχία πέρα από τα όνειρά του. Χρήματα πέρα από τα πιο τρελά όνειρά του». Αντί άλλου σχολίου....“I remember thinking I just want more. This isn’t it. Fame is not the goal. Money is not the goal. To be able to know how to get peace of mind, how to be happy, is something you don’t just stumble across. You’ve got to search for it.”-George Harrison- The mystic Beatle.
Η υπερπροβολή ή η λανθασμένη προβολή της αυτοκτονίας διάσημων και η μετά θάνατο "αγιοποίηση" τους θα οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών από μιμητές. Και ο ίδιος ο Μπουρντέν έπεσε θύμα αυτής της ιστορίας μετά την αυτοκτονία της σχεδιάστριας Kate Spade. Η Spade είχε εμμονή με την αυτοκτονία του Ρόμπιν Γουίλιαμς. Μελέτη στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 10% 4 μήνες μετά την αυτοκτονία του Ρόμπιν Γουίλιαμς το 2014.Κάποιος που πάσχει από κατάθλιψη και σκέφτεται την αυτοκτονία θέλει ένα κλικ για να κάνει το επόμενο βήμα. Το πρόβλημα με την αυτοκτονία είναι ότι μπορεί να είναι ένα λάθος της στιγμής, μια λάθος απόφαση, η οποία όμως δεν μπορεί να ανασταλεί, είναι οριστική. Ας μην την κάνουμε μόδα για μερικά κλικ παραπάνω.
Η αυτοκτονια δεν εχει χεση μονο με την προσωπικη ευτυχια, οικονομια κλπ. το προβλημα μπορει να ειναι αλλου, πχ. στην υγεια. Ο "διπολικος" φτανει στην αυτοκτονια χωρις ιδιαιτερο λογο, οι προσπαθειες εξηγησης της αυτοκτονιας καταληγουν σε αδιεξοδα γιατι δεν υπαρχει απαντηση. Η ασθενεια αυτη ειναι πολυ σοβαρη και γνωστη επι δεκαετιες στο εξωτερικο ομως στην Ελλαδα μοιαζει με αγνωστη. Ο/η διπολικος ειναι συνηθως χαρισματικος, ανοιχτος τυπος, χαρουμενος, κοινονικος με μορφωση και με χιουμορ, κατι που κανει την αυτοκτονια μυστηριο σε αυτους που δεν ξερουν. Η φραση "ολα τα ειχε γιατι αυτοκτονησε" λεει πολλα, μιλα, μ.α. για μια αμαθεια γυρο απο σοβαρα θεματα οπως αυτο. Η ασθενεια παρουσιαζται σπανια και σε στιγμες που δεν τις περιμενει κανεις γρηγορα, εκει που δεν το περιμενει κανεις, ο θανατος μπορει να αποφευχθει μονο μεσω συνεχους παρακολουθησης και φαρμακων οσο διαρκει η κριση, μετα επανερχονται ολα στη θεση τους, σαν να μην ειχε συμβει τιποτα. Η γνωση της κοινονιας και η ταχεια ιατρικη αντιμετωπιση ειναι η μονη αμυνα στις περιπτωσεις αυτες.