Μαύρος υποψήφιος για δουλειά μήνυσε εταιρεία για «φυλετικές διακρίσεις» λόγω μαλλιών - «Παρεξήγηση» απαντούν οι εργοδότες

Μαύρος υποψήφιος για δουλειά μήνυσε εταιρεία για «φυλετικές διακρίσεις» λόγω μαλλιών - «Παρεξήγηση» απαντούν οι εργοδότες Facebook Twitter
0

Ένας μαύρος υποψήφιος εργαζόμενος σε εταιρεία του Σαν Ντιέγο κινήθηκε δικαστικά κατά της εταιρείας στην οποία είχε κάνει αίτηση για δουλειά, ζητώντας μια συγγνώμη και αλλαγή πολιτικής ως προς τα ρατσιστικά κριτήρια πρόσληψης. 

Ο Τζέφρι Θόρντον υπέβαλε μήνυση αυτήν την εβδομάδα κατά του ομίλου Encore Group, LLC, υποστηρίζοντας πως τού στέρησαν την εργασιακή ευκαιρία όταν αρνήθηκε να κόψει τα μακριά ράστα του. 

Σύμφωνα με τον Θόρντον, η εταιρεία παραβιάζει τον πολιτειακό νόμο που απαγορεύει στους εργοδότες να αποκλείουν επίδοξους εργαζομένους βάσει διακρίσεων εμφάνισης ή χτενίσματος. 


Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, όταν ο Θόρντον πήγε για συνέντευξη για τη θέση του τεχνικού επόπτη της εταιρείας, ο διευθυντής προσλήψεων τον ενημέρωσε πως θα έπρεπε να συμμορφθωεί με την πολιτική εφμάνισης της εταιρείας για να πάρει τη δουλειά. 


«Προκειμένου να πάρει τη θέση, ο κ. Θόρντον θα έπρεπε να αλλάξει πρακτικά το χτένισμά του και άρα την εμφάνισή του, την πολιτισμική του ταυτότητα και τη φυλετική του κληρονομιά» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δικαστικό έγγραφο όπου αποκαλείται η πολιτική της Encore «φυλετική διάκριση» που στοχοποιεί χτενίσματα σχετιζόμενα με φυλή, ιδίως των μαύρων εργαζομένων. 


Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Θόρντον δήλωσε σοκαρισμένος όταν του είπαν πως θα έπρεπε να κόψει τα ράστα του. 

«Δεν θα μπορούσα να συμβιβαστώ με τη θυσία του ταξιδιού αυτού πειθαρχίας και ό,τι αυτό συμβολίζει» συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Ωστόσο, η εταιρεία έσπευσε να εκδόσει ανακοίνωση αυτήν την εβδομάδα λέγοντας πως πρόκειται για «παρεξήγηση» και πως η εργασιακή ευκαιρία είναι ακόμη ανοιχτή για τον Θόρντον. 

«Διατηρώντας ένα εργασιακό περιβάλλον συμπερίληψης και ποικιλομορφίας όπου κάθε άτομο έχει πλήρη αίσθηση πως ανήκει και νιώθει τη δύναμη να φτάσει τις δυνατότητές του, είναι ο πυρήνας των αξιών μας» αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας: 


«Λυπούμαστε για την όποια εσφαλμένη επικοινωνία με τον κ. Θόρντον, όσον αφορά την πολιτική χτενίσματος - στην οποία φαίνεται να ταιριάζει πλήρως και γι'αυτό του κάναμε προσφορά εργασίας». 
 

Με πληροφορίες από CNN

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM