Μαρία Κολεσνίκοβα: «Στην εντατική» η Λευκορωσίδα φυλακισμένη ηγετική μορφή της αντιπολίτευσης

Η Μαρία Κολεσνίκοβα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Μαρία Κολεσνίκοβα, ηγετική μορφή της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας και υποβλήθηκε σε επέμβαση, σύμφωνα με το περιβάλλον της. 

«Η Μαρία είναι σε νοσοκομείο στο Γκόμελ, στη μονάδα εντατικής θεραπείας», ανακοίνωσε ο Βίκτορ Μπαμπάρικο, επίσης πολιτικός της αντιπολίτευσης. 

Η 40χρονη είναι σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τον πατέρα της, Αλεξάντερ Κολεσνίκοφ. Οι γιατροί δεν τον έχουν ενημερώσει για τη διάγνωση, ούτε του έχουν πει λεπτομέρειες για την επέμβαση, συμπλήρωσε. 

Η κόρη του, σημείωσε ο Κολεσνίκοφ, φαινόταν δραστήρια και ευδιάθετη την τελευταία φορά που την επισκέφθηκε στη φυλακή, πριν από περίπου ένα μήνα. Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι οι αρχές έχουν απορρίψει επανειλημμένα τα αιτήματά του να δει την Κολεσνίκοβα στη φυλακή όπου κρατούνταν. 

Η Μαρία Κολεσνίκοβα μαζί με τις Βερόνικα Τσεπκάλο και Σβετλάνα Τσιχανόφσκαγια ήταν επικεφαλής των διαδηλώσεων κατά του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, το 2020. Η Κολεσνίκοβα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 ετών αφού αντιστάθηκε στην απέλαση από τη χώρα της.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 οι μυστικές υπηρεσίες της έβαλαν ένα σάκο στο κεφάλι της, την έσπρωξαν σε όχημα και τη μετέφεραν στα σύνορα με την Ουκρανία. Όμως, εκεί η Κολεσνίκοβα έσκισε το διαβατήριό της, προκειμένου να μην απελαθεί.  

Με πληροφορίες από Guardian/ AP, AFP
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ