March to Gaza: Συλλήψεις και απελάσεις μελών των διεθνών αποστολών από τις αιγυπτιακές Αρχές

March to Gaza: Συλλήψεις και απελάσεις μελών των διεθνών αποστολών από τις αιγυπτιακές Αρχές Facebook Twitter
Φωτ. μελών της πρωτοβουλίας «March to Gaza» στην Αίγυπτο / Χ
0

Στην Αίγυπτο εξακολουθούν να βρίσκονται τα μέλη της διεθνούς πρωτοβουλίας «March to Gaza».

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, έχουν σημειωθεί δεκάδες συλλήψεις και απελάσεις μελών του «March to Gaza» από τις αιγυπτιακές Αρχές, με τα υπόλοιπα μέλη να εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Σκοπός των μελών που εξακολουθούν να βρίσκονται σε αιγυπτιακό έδαφος, είναι να φτάσουν στη Γάζα, ωστόσο όπως εξηγεί  απεσταλμένος του MEGA στο Κάιρο, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα και αυτό γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες που γνωστοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, από την Παρασκευή το βράδυ και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στα δεύτερα διόδια μετά το Κάιρο και πριν την Ισμαηλία, υπήρξε πογκρόμ συλλήψεων και απελάσεων ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Ιάσονας Σχινάς Παπαδόπουλος.

«Από την Ελλάδα δεν έχουν υπάρξει συλλήψεις, πλην ενός ο οποίος απελάθηκε και επέστρεψε στη χώρα, όλοι οι Έλληνες είναι ασφαλείς και οι υπόλοιποι 204. Έχουν συλληφθεί δύο βασικοί διοργανωτές του global «March To Gaza», αυτήν την στιγμή είναι ακέφαλες οι αποστολές του Καναδά και της Ελβετίας.

»Ο ένας εξ αυτών μέχρι πριν λίγες ώρες αγνοούνταν. Από την αποστολή των Ολλανδών έχουν μείνει λιγότεροι από τους μισούς, αρκετοί εξ αυτών έχουν απελαθεί», συνέχισε.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος ενημέρωσε πως τις επόμενες ώρες, «θα υπάρξει μια διακήρυξη από τις διεθνείς αποστολές, με την ελληνική αποστολή να έχει κεντρικό ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία λόγω Ιράν» - Νεκρό 8χρονο παιδί και 14 τραυματίες στο Τσερκάσι

«Εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν πίεση στον Πούτιν και περιοριστούν σε έναν ήπιο διάλογο, τότε εκείνος δεν θα έχει λόγο να φοβάται», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM