March to Gaza: Συλλήψεις και απελάσεις μελών των διεθνών αποστολών από τις αιγυπτιακές Αρχές

March to Gaza: Συλλήψεις και απελάσεις μελών των διεθνών αποστολών από τις αιγυπτιακές Αρχές Facebook Twitter
Φωτ. μελών της πρωτοβουλίας «March to Gaza» στην Αίγυπτο / Χ
0

Στην Αίγυπτο εξακολουθούν να βρίσκονται τα μέλη της διεθνούς πρωτοβουλίας «March to Gaza».

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, έχουν σημειωθεί δεκάδες συλλήψεις και απελάσεις μελών του «March to Gaza» από τις αιγυπτιακές Αρχές, με τα υπόλοιπα μέλη να εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Σκοπός των μελών που εξακολουθούν να βρίσκονται σε αιγυπτιακό έδαφος, είναι να φτάσουν στη Γάζα, ωστόσο όπως εξηγεί  απεσταλμένος του MEGA στο Κάιρο, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα και αυτό γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες που γνωστοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, από την Παρασκευή το βράδυ και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στα δεύτερα διόδια μετά το Κάιρο και πριν την Ισμαηλία, υπήρξε πογκρόμ συλλήψεων και απελάσεων ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Ιάσονας Σχινάς Παπαδόπουλος.

«Από την Ελλάδα δεν έχουν υπάρξει συλλήψεις, πλην ενός ο οποίος απελάθηκε και επέστρεψε στη χώρα, όλοι οι Έλληνες είναι ασφαλείς και οι υπόλοιποι 204. Έχουν συλληφθεί δύο βασικοί διοργανωτές του global «March To Gaza», αυτήν την στιγμή είναι ακέφαλες οι αποστολές του Καναδά και της Ελβετίας.

»Ο ένας εξ αυτών μέχρι πριν λίγες ώρες αγνοούνταν. Από την αποστολή των Ολλανδών έχουν μείνει λιγότεροι από τους μισούς, αρκετοί εξ αυτών έχουν απελαθεί», συνέχισε.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος ενημέρωσε πως τις επόμενες ώρες, «θα υπάρξει μια διακήρυξη από τις διεθνείς αποστολές, με την ελληνική αποστολή να έχει κεντρικό ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM