Μαντλίν ΜακΚάν: «100% πεπεισμένοι» οι εισαγγελείς πως δολοφονήθηκε από τον Μπρίκνερ - «Δεν υπάρχει ελπίδα να είναι ζωντανή»

Μαντλίν ΜακΚάν: Οι εισαγγελείς «100% πεπεισμένοι» πως δολοφονήθηκε από τον «Δεν υπάρχει ελπίδα να είναι ζωντανή» Facebook Twitter
Πεπεισμένοι πως η Μαντλίν είναι νεκρή από τα χέρια καταδικασμένου παιδόφιλου είναι οι γερμανικές δικαστικές αρχές - Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
0

Οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν δηλώνουν τη βεβαιότητά τους πως το παιδί δολοφόνησε ο ύποπτος Κρίστιαν Μπρίκνερ. 


Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας Κρίστιαν Βόλτερ, οι ερευνητές έχουν στη διάθεσή τους επαρκή στοχεία για να στοιχειοθετήσουν κατηγορία σε βάρος του κύριου υπόπτου, ωστόσο, θέλουν να «ενισχύσουν περαιτέρω τη θέση τους». 

Μιλώντας στη Mirror, ο Βόλτερ τόνισε πως η ομάδα είναι «100% πεπεισμένη» πως η Μαντλίν δολοφονήθηκε από τον Μπρίκνερ που είναι καταδικασμένος παιδόφιλος. 


«Είναι τώρα εφικτό να ασκήσουμε δίωξη. Έχουμε τα στοιχεία αυτά για να το κάνουμε. Ωστόσο, δεν αρκεί να του ασκήσουμε δίωξη, αλλά να το κάνουμε με τα καλύτερα δυνατά αποδεικτικά στοιχεία. Όταν έχουμε ακόμη ερωτήματα, θα ήταν βλακώδες να ασκήσουμε κατηγορίες αντί να περιμένουμε για απαντήσεις που θα ενισχύσουν τη θέση μας» ανέφερε ο Βόλτερ, επικεφαλής της ομάδας εισαγγελέων που διερευνούν την υπόθεση. 


Σύμφωνα με τον Βόλτερ, φιλοδοξούν να ασκήσουν δίωξη τον επόμενο χρόνο και πως το ότι ο Μπρίκνερ βρίσκεται ήδη στη φυλακή, τούς ασκεί λιγότερη πίεση. 

Ο 43χρονος που είχε εκδοθεί από την Ιταλία στη Γερμανία το 2018 μετά από ένταλμα σύλληψης για εμπόριο ναρκωτικών, εκτίει ποινή φυλάκισης 21ος μηνών στο Κίελο - πρωτεύουσα του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

Μαντλίν ΜακΚάν: Οι εισαγγελείς «100% πεπεισμένοι» πως δολοφονήθηκε από τον «Δεν υπάρχει ελπίδα να είναι ζωντανή» Facebook Twitter
Ο Μπρίκνερ, φυλακισμένος μετά την έκδοσή του από την Ιταλία σε φυλακή του Κιέλου για υπόθεση ναρκωτικών, ήταν με το τροχόσπιτό του κοντά στην Πράια ντα Λους της Πορτογαλίας όταν εξαφανίστηκε η Μαντλίν, το 2007 - Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ

Το 2020, οι εισαγγελείς απέστειλαν επιστολή στους γονείς της Μαντίλν, Κέιτ και Τζέρι ΜακΚάν, λέγοντάς τους πως είχαν αποδείξεις πως το παιδί τους ήταν νεκρό, ισχυρισμό που αμφισβητεί η Μητροπολιτική Αστυνομία της Βρετανίας. 


Τώρα, ο Βόλτερ λέει πως δεν μπορούν να αποδείξουν πως είναι νεκρή, ούτε έχουν φωτογραφικά στοιχεία που να συνδέουν τον Μπρίκνερ με τη φερόμενη δολοφονία. 

Ωστόσο, απευθυνόμενος στους ΜακΚάν, τονίζει πως «είμαστε βέβαιοι πως έχουμε τον άνδρα που απήγαγε και σκότωσε την κόρη σας. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω την υπομονή σας. Προσωπικά πιστεύω πως θα έχουμε καταλήξει σε συμπέρασμα του χρόνου. Δεν έχουμε αποδειχτικά στοιχεία και DNA, όμως, έχουμε άλλες αποδείξεις. Και αυτές οι αποδείξεις δεν οδηγούν σε κανένα άλλο συμπέρασμα. Δεν είμαι σε θέση να σας πω επί ποίας βάσης θεωρούμε πως είναι νεκρή. Όμως, για εμάς δεν υπάρχει άλλη πιθανότητα. Δεν υπάρχει ελπίδα να είναι ζωντανή» αναφέρει ο επικεφαλής ερευνητής. 


Ο Μπρίκνερ ζούσε στο τροχόσπιτό του κοντά στην Πράια ντα Λους της Πορτογαλίας όταν εξαφανίστηκε η Μαντλίν, το 2007. Η Αστυνομία ήρθε για πρώτη φορά στα ίχνη του του το 2017, ωστόσο δεν τον είχε κατονομάσει ως ύποπτο έως τον περασμένο Ιούνιο. 


Τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές περιλαμβάνουν μια «ομολογία» που έκανε ο Μπρίκνερ σε φίλο του. Τηλεφωνικές συνδιαλέξεις φέρεται να δείχνουν πως ο Μπρίκνερ έλαβε τηλεφώνημα κοντά στο ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει οι ΜακΚάν, περίπου μία ώρα προτού εξαφανιστεί η Μαντλίν. 

Ο ίδιος απορρίπτει κάθε εμπλοκή του στην εξαφάνιση, αρνούμενος να μιλήσει στην αστυνομία. 

«Πρόκειται για έμμεσες αποδείξεις - δεν έχουμε επιστημονικές. Αν είχαμε ένα βίντεο της ενέργειας ή μια φωτογραφία της Μαντλίν με τον Μπρίκνερ στο κάδρο, δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε δημόσια έκκληση. Όμως, έχουμε μόνο έμμεσες αποδείξεις» πρόσθεσε ο Βόλτερς. 


Με πληροφορίες από Independent
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται για να παραχωρήσουν αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Διεθνή / FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται να δωρίσουν στην Ουκρανία αντιαεροπορικά Patriot και S-400

Η Ουκρανία ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τα συστήματα S-300 που διατηρεί η Ελλάδα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις τα έχουν ήδη στο οπλοστάσιο τους και έχουν εμπειρία στον χειρισμό τους
NEWSROOM
«Μπριζίτ, μια ελεύθερη γυναίκα»: Η ζωή της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας γίνεται τηλεοπτική σειρά

Διεθνή / «Μπριζίτ, μια ελεύθερη γυναίκα»: Η ζωή της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας γίνεται τηλεοπτική σειρά

Σε έξι επεισόδια των 45 λεπτών θα προβληθεί η παραμυθένια ζωή της Μπριζίτ Μακρόν - Από καθηγήτρια του Εμανουέλ Μακρόν σε λύκειο της Αμιέν, στο Ελιζέ ως Πρώτη Κυρία της Γαλλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ