Μαντλίν Μακάν: Γερμανοί εισαγγελείς θεωρούν ότι είναι νεκρή - Η αντίδραση της οικογένειας

Μαντλίν Μακάν: Γερμανοί εισαγγελείς θεωρούν ότι είναι νεκρή - Η αντίδραση της οικογένειας Facebook Twitter
0

Γερμανοί εισαγγελείς δήλωσαν σήμερα ότι ερευνούν έναν 43χρονο Γερμανό που θεωρείται ύποπτος για δολοφονία και εκτιμούν ότι η Μαντλίν Μακάν, η μικρή Βρετανίδα που εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία το 2007 σε ηλικία μόλις τριών ετών, είναι νεκρή.

«Η εισαγγελία στο Μπράουνσβαιγκ ερευνά έναν 43χρονο Γερμανό υπήκοο με την υποψία της δολοφονίας. Από αυτό μπορείτε να καταλάβετε ότι υποθέτουμε πως το κορίτσι είναι νεκρό», δήλωσε ο εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Γούλτερς.

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από δωμάτιο ξενοδοχείου στις 3 Μαΐου του 2007 στη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ του Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους εκεί κοντά. Ο 43χρονος έχει καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικα κορίτσια. Σύμφωνα με τον Χανς Κρίστιαν Γούλτερς, ο ύποπτος, που δούλευε ως σερβιτόρος είχε πραγματοποιήσει διαρρήξεις σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, ενώ διακινούσε και ναρκωτικά. 

Ο εκπρόσωπος των γονιών της Μανλτίν Μακάν, Κλάρενς Μίτσελ, έκανε λόγο για «δυνητικά πολύ σημαντική εξέλιξη» μιλώντας στο BBC. Παράλληλα ο Μίτσελ, που εκπροσωπεί την οικογένεια Μακάν τα τελευταία 13 χρόνια ανέφερε ότι δεν μπορεί «να θυμηθεί μια περίπτωση που η αστυνομία ήταν τόσο συγκεκριμένη για ένα άτομο».

Ο Μίτσελ επισήμανε ότι «δεν υπήρξε ποτέ τόσο ξεκάθαρο κομμάτι από μόνο από μία, αλλά τρεις, αστυνομικές δυνάμεις» προσθέτοντας ότι δεν έχουν εγκαταλείψει ποτέ την ελπίδα ότι μπορεί να βρίσκεται ακόμη στη ζωή, «αλλά είναι ρεαλιστές». 

Από την πλευρά της Μητροπολιτική Αστυνομία που συνεργάζεται με τις γερμανικές και πορτογαλικές Αρχές δήλωσε ότι η Μαντλίν Μακάν θεωρείται «αγνοουμένη» καθώς δεν υπάρχουν «οριστικά στοιχεία» για το αν είναι ζωντανή ή όχι. 

O τελευταίος άνθρωπος που είδε την Μαντλίν

O 43χρονος Γερμανός, κρατούμενος στις φυλακές, θεωρείται ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε το τρίχρονο κοριτσάκι, καθώς εκείνη την περίοδο τριγυρνούσε την περιοχή της εξαφάνισης με ένα βαν. Η Σκότλαντ Γιαρντ απηύθυνε έκκληση για πληροφορίες τόσο για το φορτηγάκι όσο και για το δεύτερο όχημα του υπόπτου, μία Τζάγκουαρ. Ο ύποπτος μεταβίβασε το όχημα σε κάποιον άλλον, μία ημέρα μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Παράλληλα, η Σκότλαντ Γιάρντ ζητά από οποιονδήποτε γνωρίζει κάποια πληροφορία σχετικά με δύο πορτογαλικά τηλέφωνα, να την καταθέσει στις αρχές. Το ένα από τα τηλέφωνα πιστεύεται ότι το χρησιμοποιούσε ο ύποπτος, ο οποίος δέχθηκε μια κλήση διάρκειας 30 λεπτών από το δεύτερο τηλέφωνο, ενώ βρισκόταν στην Πράια ντε Λουζ, τη νύχτα της εξαφάνισης του παιδιού, λίγο προτού χαθούν τα ίχνη της.

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM