Μαντλίν Μακάν: Γερμανοί εισαγγελείς θεωρούν ότι είναι νεκρή - Η αντίδραση της οικογένειας

Μαντλίν Μακάν: Γερμανοί εισαγγελείς θεωρούν ότι είναι νεκρή - Η αντίδραση της οικογένειας Facebook Twitter
0

Γερμανοί εισαγγελείς δήλωσαν σήμερα ότι ερευνούν έναν 43χρονο Γερμανό που θεωρείται ύποπτος για δολοφονία και εκτιμούν ότι η Μαντλίν Μακάν, η μικρή Βρετανίδα που εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία το 2007 σε ηλικία μόλις τριών ετών, είναι νεκρή.

«Η εισαγγελία στο Μπράουνσβαιγκ ερευνά έναν 43χρονο Γερμανό υπήκοο με την υποψία της δολοφονίας. Από αυτό μπορείτε να καταλάβετε ότι υποθέτουμε πως το κορίτσι είναι νεκρό», δήλωσε ο εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Γούλτερς.

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από δωμάτιο ξενοδοχείου στις 3 Μαΐου του 2007 στη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ του Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους εκεί κοντά. Ο 43χρονος έχει καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικα κορίτσια. Σύμφωνα με τον Χανς Κρίστιαν Γούλτερς, ο ύποπτος, που δούλευε ως σερβιτόρος είχε πραγματοποιήσει διαρρήξεις σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, ενώ διακινούσε και ναρκωτικά. 

Ο εκπρόσωπος των γονιών της Μανλτίν Μακάν, Κλάρενς Μίτσελ, έκανε λόγο για «δυνητικά πολύ σημαντική εξέλιξη» μιλώντας στο BBC. Παράλληλα ο Μίτσελ, που εκπροσωπεί την οικογένεια Μακάν τα τελευταία 13 χρόνια ανέφερε ότι δεν μπορεί «να θυμηθεί μια περίπτωση που η αστυνομία ήταν τόσο συγκεκριμένη για ένα άτομο».

Ο Μίτσελ επισήμανε ότι «δεν υπήρξε ποτέ τόσο ξεκάθαρο κομμάτι από μόνο από μία, αλλά τρεις, αστυνομικές δυνάμεις» προσθέτοντας ότι δεν έχουν εγκαταλείψει ποτέ την ελπίδα ότι μπορεί να βρίσκεται ακόμη στη ζωή, «αλλά είναι ρεαλιστές». 

Από την πλευρά της Μητροπολιτική Αστυνομία που συνεργάζεται με τις γερμανικές και πορτογαλικές Αρχές δήλωσε ότι η Μαντλίν Μακάν θεωρείται «αγνοουμένη» καθώς δεν υπάρχουν «οριστικά στοιχεία» για το αν είναι ζωντανή ή όχι. 

O τελευταίος άνθρωπος που είδε την Μαντλίν

O 43χρονος Γερμανός, κρατούμενος στις φυλακές, θεωρείται ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε το τρίχρονο κοριτσάκι, καθώς εκείνη την περίοδο τριγυρνούσε την περιοχή της εξαφάνισης με ένα βαν. Η Σκότλαντ Γιαρντ απηύθυνε έκκληση για πληροφορίες τόσο για το φορτηγάκι όσο και για το δεύτερο όχημα του υπόπτου, μία Τζάγκουαρ. Ο ύποπτος μεταβίβασε το όχημα σε κάποιον άλλον, μία ημέρα μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Παράλληλα, η Σκότλαντ Γιάρντ ζητά από οποιονδήποτε γνωρίζει κάποια πληροφορία σχετικά με δύο πορτογαλικά τηλέφωνα, να την καταθέσει στις αρχές. Το ένα από τα τηλέφωνα πιστεύεται ότι το χρησιμοποιούσε ο ύποπτος, ο οποίος δέχθηκε μια κλήση διάρκειας 30 λεπτών από το δεύτερο τηλέφωνο, ενώ βρισκόταν στην Πράια ντε Λουζ, τη νύχτα της εξαφάνισης του παιδιού, λίγο προτού χαθούν τα ίχνη της.

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Διεθνή / ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Η ΕΕ εγκρίνει το SAFE, νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 150 δισ. ευρώ για κοινές αμυντικές προμήθειες, ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και στήριξη της Ουκρανίας – Ποιες χώρες συμμετέχουν και τι περιλαμβάνει
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία ξόδεψε 90.000 ευρώ για να «αποσιωπήσει» τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στη Γαλλική Πολυνησία

Διεθνή / Η Γαλλία ξόδεψε 90.000 ευρώ για να «αποσιωπήσει» τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στη Γαλλική Πολυνησία

Η Γαλλική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (CEA) διέθεσε 90.000 ευρώ για να αντικρούσει έρευνα που υποστηρίζει ότι οι πυρηνικές δοκιμές στη Γαλλική Πολυνησία υπερεκτιμήθηκαν, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων
LIFO NEWSROOM
Υεμένη: Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά - Πολίτες θύματα, οικογένειες ολόκληρες εκτοπισμένες

Διεθνή / Υεμένη: Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά - Πολίτες θύματα, οικογένειες ολόκληρες εκτοπισμένες

Η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη επιδεινώνεται, με εκατομμύρια εκτοπισμένα άτομα και εκατομμύρια άλλους να αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια
LIFO NEWSROOM