Μάλτα: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και κλείσιμο των μπαρ στις 23:00 - Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Μάλτα: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και κλείσιμο των μπαρ στις 23:00 - Νέο ρεκόρ κρουσμάτων Facebook Twitter
EPA
0

Υποχρεωτική θα είναι στο εξής η χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους στη Μάλτα, ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείνουν τα κλαμπ, τα μπαρ και οι χώροι ψυχαγωγίας στις 11 το βράδυ, για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Οι αποφάσεις ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Αμπέλα. «Η υγεία ήταν και παραμένει προτεραιότητα, αλλά η ζωή πρέπει να συνεχιστεί», είπε ο πρωθυπουργός. Σήμερα η Μάλτα, μια χώρα 500.000 κατοίκων, έσπασε ρεκόρ κρουσμάτων, με 122 σε 24 ώρες.

«Είναι μια κρίσιμη στιγμή για να καταπολεμήσουμε την Covid-19 και να προστατεύσουμε την οικονομία και τις θέσεις εργασίας», πρόσθεσε. Την Δευτέρα θα ανακοινωθούν μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων, ταυτόχρονα με την παρουσίαση του προϋπολογισμού.

Ο Αμπέλα είπε ότι διατηρείται το όριο των 10 προσώπων όσον αφορά τις συναθροίσεις, όμως πλέον όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκα, εκτός και αν βρίσκονται στο σπίτι τους ή μέσα σε αυτοκίνητο. Μπορούν επίσης να βγάζουν τη μάσκα όταν κάθονται σε εστιατόρια για να γευματίσουν.

Η απόφαση για το νέο ωράριο των μπαρ και των κλαμπ θα τεθεί σε ισχύ την Δευτέρα. Νωρίτερα σήμερα, οι αρχές της Μάλτας απαγόρευσαν την αποβίβαση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου MSC Grandiosa, στο οποίο εντοπίστηκε ένα ύποπτο κρούσμα της Covid-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM