Μακρόν: Θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες ενάντια στο ριζοσπαστικό Ισλάμ

Μακρόν: Θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες ενάντια στο ριζοσπαστικό Ισλάμ Facebook Twitter
Μακρόν: Θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες ενάντια στο ριζοσπαστικό Ισλάμ (EPA)
0

Επιμένει στη δέσμευσή του ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ό,τι «θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες» ενάντια στο ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί, από ένας 18χρονο Τσετσένο στο όνομα του Ισλάμ, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε τη διάλυση της φιλο-παλαιστινιακής κολεκτίβας Σεΐχ Γιασίν, που, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν «άμεσα εμπλεκόμενη» στην δολοφονική επίθεση.

«Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει», δήλωσε ο Μακρόν σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε σήμερα αργά το απόγευμα με μέλη μιας μονάδας για την καταπολέμηση του ισλαμικού εξτρεμισμού στο Μπομπινί σε βορειοανατολικό προάστιο του Παρισιού.

«Αντίστοιχες αποφάσεις εναντίον οργανώσεων, ομάδων ατόμων, θα ληφθούν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Την Παρασκευή, ο 47χρονος Γάλλος καθηγητής Ιστορίας και Γεωγραφίας Σαμουέλ Πατί αποκεφαλίστηκε από έναν ύποπτο ισλαμιστή, 18χρονο tσετσενικής καταγωγής, επειδή νωρίτερα έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ό,τι ακολουθεί ισλαμοφοβικές πολιτικές, που στοχεύουν στο Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους.

Οι πολιτικές κατά του Ισλάμ «έχουν γίνει ένα χρήσιμο όργανο για ορισμένες δυτικές χώρες για να καλύψουν τις δικές τους αποτυχίες», ανέφερε ο Ερντογάν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συνάντησης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

«Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτού θα ήταν να έρθουν στο επίκεντρο όροι όπως " Γαλλικό Ισλάμ "," Ευρωπαϊκό Ισλάμ "και" Αυστριακό Ισλάμ», δήλωσε ο Ερντογάν.

Τέτοιες κινήσεις, ειδικά εκείνες του Γάλλου Προέδρου Μακρόν, στοχοποιούν στην πραγματικότητα το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους, πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Εκείνοι που ενοχλούνται με την άνοδο του Ισλάμ παρουσιάζουν κρίσεις που δημιούργησαν οι ίδιοι ως δικαιολογία για να επιτεθούν στη θρησκεία μας. Η αντιμουσουλμανική, η ρητορική του Ισλάμ είναι σήμερα τα πιο χρήσιμα εργαλεία των δυτικών πολιτικών για να καλύψουν τις δικές τους αποτυχίες», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τόνισε δε ό,τι υπάρχει η πρόθεση να «καθιερωθεί ένα αντι-ισλαμικό σύστημα, όπου η θρησκεία ασκείται μόνο στο σπίτι και δεν υπάρχει άδεια για θρησκευτικές αρχές και σύμβολα στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στην πόλη ή στην κοινωνική ζωή».

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM