Μακρόν και Μέι θα συναντηθούν στην εξοχική κατοικία του Γάλλου προέδρου

Μακρόν και Μέι θα συναντηθούν στην εξοχική κατοικία του Γάλλου προέδρου Facebook Twitter
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Τερέζα Μει θα συναντηθούν το βράδυ της Παρασκευής στην εξοχική κατοικία του Γάλλου προέδρου. 

Όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ, ο Μακρόν θα κάνει δεκτή την πρωθυπουργό της Βρετανίας στον πύργο Μπρεγκανσόν, στη νότια Γαλλία. 

Έπειτα από μια συνάντηση εργασίας, η Τερέζα Μέι και ο σύζυγός της Φίλιπ αναμένεται να παρακαθίσουν σε ένα ιδιωτικό δείπνο με το ζεύγος Μακρόν, στο κάστρο που βρίσκεται κοντά στην Τουλόνη, όπου ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους παραθερίζει το καλοκαίρι.

Αξιωματούχος από το Ελιζέ δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με την ατζέντα των συνομιλιών, ωστόσο νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Ιβ Λεντριάν στο Παρίσι για να συζητήσουν σχετικά με το Brexit.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο, ο Χαντ υπογράμμισε τη βούληση της Βρετανίας ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δεσμευτεί με μεγαλύτερη σοβαρότητα στις προτάσεις του Λονδίνου με στόχο, όπως τόνισε, την επίτευξη ενός «ρεαλιστικού και λογικού» αποτελέσματος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM