ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Μακρόν: Η ΕΕ θα συμπαραστέκεται στην Ουκρανία όσο διαρκεί ο πόλεμος

Μακρόν: Η ΕΕ θα συμπαραστέκεται στην Ουκρανία όσο διαρκεί ο πόλεμος Facebook Twitter
Φωτ: EPA/IAN LANGSDON
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε την απόφαση της Ευρώπης να συμπαρασταθεί στην Ουκρανία στέλνοντας όπλα και ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και την πρόθεσή της να λάβει πρόσθετα μέτρα αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Επιπλέον ανέφερε ότι η ΕΕ θα συμπαραστέκεται στην Ουκρανία καθ'όλο το διάστημα που θα διαρκεί ο πόλεμος, συμπληρώνοντας ότι ο δρόμος προς την ενωμένη Ευρώπη είναι ανοικτός.

Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της άτυπης συνόδου κορυφής στις Βερσαλλίες, χαιρέτισε μεταξύ άλλων το θάρρος του ουκρανικού λαού, «ο οποίος μάχεται για την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του».

Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι λόγω των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί κατά της Ρωσίας οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται και τάχθηκε υπέρ της εκπόνησης ενός σχεδίου που θα επιτρέψει στην Ευρώπη να μην εξαρτάται πλέον από τις εισαγωγές αερίου, πετρελαίου και άνθρακα από την Ρωσία.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον τομέα της άμυνας, υπογράμμισε την ανάγκη να αφιερώνουν τα κράτη μέλη της ΕΕ τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ τους, ενώ ανέφερε ότι έως τον Ιούνιο οπότε θα συνέλθει η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πρέπει να συγκληθεί μία έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ, αντικείμενο της οποίας θα είναι η χάραξη μίας ευρωπαϊκής στρατηγικής για τον αμυντικό τομέα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Διεθνή / Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Η νέα αποκάλυψη περί εξωγήινων έχει τα πάντα: μια φαινομενικά έγκυρη πηγή αποκαλύπτει μυστικά για μια κυβερνητική επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει το κοινό στο σκοτάδι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να την υποστηρίζει.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ