Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια: Εκκενώθηκαν σπίτια στο Λος Άντζελες- Στάχτη δεκάδες στρέμματα βλάστησης

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια: Εκκενώθηκαν σπίτια στο Λος Άντζελες- Στάχτη δεκάδες στρέμματα βλάστησης Facebook Twitter
0

Χιλιάδες πυροσβέστες από την Καλιφόρνια συνεχίζουν σήμερα να δίνουν μάχη με τις φλόγες, που πλέον έχουν φθάσει στα βόρεια περίχωρα του Λος Άντζελες, όπου οι αρχές έδωσαν εντολή στους κατοίκους πολλών συνοικιών να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.


Η φωτιά "Skirball Fire" σαρώνει θαμνώδεις εκτάσεις ανατολικά του αυτοκινητόδρομου 405. Οι κάτοικοι των συνοικιών που βρίσκονται μεταξύ της οδού Μαλχόλαντ Ντράιβ βόρεια και της λεωφόρου Σάνσετ νότια ειδοποιήθηκαν από τις αρχές να εκκενώσουν την περιοχή, όπως έγινε γνωστό από τους πυροσβέστες.


Έως σήμερα το πρωί τοπική ώρα, 200 στρέμματα βλάστησης μετατράπηκαν σε στάχτη και προς το παρόν η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα, διευκρίνισε ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρσέτι στο Twitter.


Το μουσείο Γκέτι αλλά και η πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου του Λος Άντζελες βρίσκονται κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς.


Η αμερικανική μεγαλούπολη ασφυκτιά από τον πυκνό καπνό αφού εκδηλώθηκε τη Δευτέρα η τεράστια πυρκαγιά "Thomas" στην κομητεία Βεντούρα, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, βόρεια του Λος Άντζελες.


Με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 260.000 στρέμματα, απειλεί 12.000 κτίρια και οδήγησε στην εκκένωση 27.000 ανθρώπων.


Άλλες δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες Τρίτη, η πυρκαγιά "Creek" που έχει καταστρέψει 46.000 στρέμματα και η πυρκαγιά "Rye" που έχει καταστρέψει 20.000 στρέμματα και μόλις το 5% έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο οι αρχές.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε στο Twitter ένα μήνυμα συμπαράστασης προς τα θύματα των πυρκαγιών, την ώρα που η Αρχή για τη Διαχείριση των Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (Fema) ανέφερε ότι αποδέσμευσε κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.


Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, οι άνεμοι δεν αναμένεται να κοπάσουν έως τουλάχιστον την Πέμπτη.
Προς το παρόν οι πυρκαγιές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο.


Το έτος 2017 ήταν η χρονιά με τα περισσότερα θύματα στην Καλιφόρνια εξαιτίας των πυρκαγιών. Περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Οκτώβριο σε περισσότερα από 12 μέτωπα. Τουλάχιστον 10.000 κτίρια υπέστησαν σοβαρές καταστροφές.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Διεθνή / Χανταϊός: Οι βρετανικές αρχές ζητούν καραντίνα 45 ημερών για επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου

Δύο Βρετανοί βρίσκονται ήδη σε απομόνωση στα σπίτια τους, έπειτα από πιθανή έκθεση στον ιό, ενώ ένας 56χρονος Βρετανός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στην Ολλανδία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM