Ο Νικολάς Μαδούρο κάλεσε τις γυναίκες της Βενεζουέλας να κάνουν από έξι παιδιά «για το καλό της χώρας».


Μιλώντας σε εκδήλωση για την προώθηση προγράμματος για την υγειονομική περίθαλψη των γυναικών, ο Μαδούρο είπε απευθυνόμενος στις γυναίκες «γεννήστε, γεννήστε».

 

«Ο Θεός να σε ευλογεί που έδωσες ζωή σε έξι αγόρια και κορίτσια», είπε ο Μαδούρο απευθυνόμενος σε γυναίκα που ήταν στην εκδήλωση. «Κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει έξι παιδιά, για το καλό της χώρας», συνέχισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Όλα αυτά, τη στιγμή που η χώρα μαστίζεται από σοβαρές ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων, λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τη UNICEF, από το 2013 έως το 2018 το 13% των παιδιών στη Βενεουέλα ήταν υποσιτισμένα.

 

Η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα στα λεγόμενα του Μαδούρο. «Τα νοσοκομεία δεν λειτουργούν, τα εμβόλια είναι ελάχιστα, οι γυναίκες δεν μπορούν να θηλάσουν επειδή είναι υποσιτισμένες ή να αγοράσουν γάλα, επειδή είναι απρόσιτο και η χώρα αντιμετωπίζει αναγκαστική μετανάστευση, εξαιτίας της ανθρωπιστικής έκτακτης ανάγκης», έγραψε στο Twitter η Μανουέλα Μπολιβάρ, μέλος της εθνοσυνέλευσης, ξεσπώντας κατά του Μαδούρο.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr