Μαδούρο: «Αμερικανός κατάσκοπος» συνελήφθη κοντά σε διυλιστήριο

Μαδούρο: «Αμερικανός κατάσκοπος» συνελήφθη κοντά σε διυλιστήριο Facebook Twitter
EPA
0

Ο Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι ένας «Αμερικανός κατάσκοπος» συνελήφθη κοντά σε δύο διυλιστήρια της Βενεζουέλας.

Παράλληλα, ο Μαδούρο υποστήριξε ότι οι αρχές απέτρεψαν ένα σχέδιο για έκρηξη σε ένα άλλο συγκρότημα διυλιστηρίων. «Χθες συλλάβαμε έναν Αμερικανό κατάσκοπο, ο οποίος κατασκόπευε τα διυλιστήρια πετρελαίου Αμουάι και Καρντόν», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλα σε τηλεοπτικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το άτομο που συνελήφθη ήταν «πεζοναύτης που υπηρετούσε σε βάσεις της CIA στο Ιράκ». Επίσης, δήλωσε ότι κατά τη σύλληψή του είχε βαρύ οπλισμό και μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά. Η σύλληψη έγινε καθώς οι αρχές την Τετάρτη «ανακάλυψαν και απέτρεψαν σχέδιο να προκληθεί έκρηξη στο διυλιστήριο Ελ Παλίτο», πρόσθεσε ο Μαδούρο, που δεν έκανε καμία αναφορά για το πού κρατείται το άτομο που συνελήφθη.

Τον προηγούμενο μήνα δικαστήριο της Βενεζουέλας καταδίκασε σε 20ετή φυλάκιση δύο Αμερικανούς πρώην στρατιώτες, μεταξύ άλλων για τρομοκρατία, μετά την αποτυχημένη απόπειρα «εισβολής» του προηγούμενου Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν από τις ανακοινώσεις του Μαδούρο, η Βενεζουέλα ανακοίνωσε ότι θα καταρτίσει ένα «πλάνο έκτακτης ανάγκης», προκειμένου να ρυθμίσει τη διανομή καυσίμων, λόγω των σοβαρών ελλείψεων που είχαν ως αποτέλεσμα άνθρωποι να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων για να ανεφοδιάσουν τα αυτοκίνητά τους.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ