Lufthansa: Δεν είχαμε υποχρέωση να ενημερώσουμε για την κατάθλιψη του Λούμπιτς

Lufthansa: Δεν είχαμε υποχρέωση να ενημερώσουμε για την κατάθλιψη του Λούμπιτς Facebook Twitter
6

Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa υποστήριξε τη Δευτέρα ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει τις γερμανικές αρχές πολιτικής αεροπορίας για την κατάθλιψη που είχε στο παρελθόν ο Αντρέας Λούμπιτς, επειδή είχε λάβει πιστοποίηση για πιλότος πριν ισχύσουν οι αυστηρότεροι κανονισμοί το 2013, επισημαίνει το Reuters.

Ο Λούμπιτς, ο συγκυβερνήτης της πτήσης της Germanwings (θυγατρικής της Lufthansa) που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, πιστεύεται ότι έριξε σκόπιμα το αεροσκάφος.

Όπως αναφέρει το Reuters, το ερώτημα του τι ακριβώς γνώριζε η Lufthansa για τα ψυχιατρικά προβλήματα του συγκυβερνήτη ενδέχεται να είναι παράγοντας όσον αφορά την ευθύνη της εταιρίας για το δυστύχημα. Η ασφαλιστική εταιρεία Allianz εκτιμά ότι οι ασφαλιστικές θα πληρώσουν περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις.

Ο Λούμπιτς διέκοψε την εκπαίδευσή του για αρκετούς μήνες το 2009. Όταν επέστρεψε, δήλωσε μέσω email στους εκπαιδευτές της Lufthansa ότι είχε ξεπεράσει μια περίοδο βαριάς κατάθλιψης. Του δόθηκε πιστοποίηση για να πετάξει εμπορικά αεροσκάφη το 2012.

Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί ορίζουν ότι οι πιλότοι με ψυχιατρικά προβλήματα θα πρέπει να αναφέρονται στην υπηρεσία χορήγησης αδειών από τους ιατρικούς εξεταστές, η οποία μπορεί να αποφασίσει πιθανή αναστολή της άδειάς τους. Η Luftfahrtbundesamt (LBA), η γερμανική υπηρεσία, ανέφερε την Κυριακή ότι δεν είχε «καμία πληροφορία» πριν την τραγωδία για την κατάθλιψη του Λούμπιτς.

Η Lufthansa υποστηρίζει ότι μια διάταξη του νέου κανονισμού, που τέθηκε σε ισχύ στη Γερμανία τον Απρίλιο του 2013, προστάτευε ορισμένα προϋπάρχοντα πιστοποιητικά καταλληλότητας των πιλότων και ιατρικά πιστοποιητικά που είχαν εκδοθεί από γιατρούς εξειδικευμένους σε θέματα υγείας των πιλότων. Οι γιατροί θα μπορούσαν κατά συνέπεια να εκδώσουν παράταση αυτών των ιατρικών πιστοποιητικών ακόμη και μετά την εφαρμογή των νέων κανονισμών.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Έτσι, έτσι αγαπητή Lufthansa. Τι σημασία έχει ο θρήνος των Γερμανών συμπατριωτών σας; Τα λεφτουδάκια σας να προστατεύσετε, που μπορεί να τα χάσετε πληρώνοντας τεράστιες αποζημιώσεις.
Με αυτο τωρα καθησυχάζει κανενα; Πιο πολυ πανικο προκαλει, αν σκεφτει κανεις τι προβλημα μπορει να εχει ο καθε πιλοτος και οι εταιριες δεν θεωρουν υποχρεωση τους να το αναφερουν εκει που πρεπει...