Το Λουγκάνσκ αποφασίζει για την ένταξη στη Ρωσία -Διεξάγει δημοψήφισμα

Στρατιώτης στο Λουγκάνσκ Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Δημοψήφισμα από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στο Λουγκάνσκ, όπως ανακοίνωσε ο αξιωματούχος της περιοχής.

«Το Λαϊκό Συμβούλιο αποφασίζει  να καθορίσει τις ημέρες ψηφοφορίας στο δημοψήφισμα από 23 Σεπτεμβρίου 2022 έως 27 Σεπτεμβρίου 2022», είπε ο Denis Miroshnichenko.

Παράλληλα, οι αρχές της περιφέρειας της Χερσώνα αποφάσισαν να διεξάγουν δημοψήφισμα για την ένταξη της περιοχής στη Ρωσία.

«Έχοντας λάβει υπόψη τις εκκλήσεις των δημόσιων οργανώσεων και των κατοίκων της περιοχής, η ηγεσία της διοίκησης της περιοχής Χερσώνα αποφάσισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την προσχώρηση της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία. Είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αποδεχτεί τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και η Περιφέρεια Χερσώνα θα αποτελέσει μέρος της Ρωσίας και θα γίνει πλήρες υποκείμενο του ενιαίου κράτους», έγραψε ο Βλαντίμιρ Σάλντο, επικεφαλής της στρατιωτικο-πολιτικής διοίκησης της περιοχής.

Η απάντηση της Ουκρανίας στα δημοψηφίσματα

Η Ουκρανία υποσχέθηκε σήμερα να «εξαλείψει» τη ρωσική «απειλή» μετά την ανακοίνωση περί διοργάνωσης δημοψηφισμάτων από τη Μόσχα για την προσάρτηση των περιφερειών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

«Η Ουκρανία θα διευθετήσει το ρωσικό ζήτημα. Η απειλή δεν μπορεί να εξαλειφθεί παρά μόνο δια της ισχύος», έγραψε στο Telegram ο επικεφαλής της ουκρανικής προεδρικής διοίκησης Άντριι Γερμάκ, καταγγέλλοντας έναν «εκβιασμό» εκ μέρους της Μόσχας η οποία έχει κίνητρο «το φόβο της ήττας».

Με πληροφορίες Tass

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ