Λωρίδα της Γάζας: Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες- Υπέρ «κατάπαυσης του πυρός» ο Τζο Μπάιντεν

Λωρίδα της Γάζας: Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες- Υπέρ «κατάπαυσης του πυρός» ο Τζο Μπάιντεν Facebook Twitter
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζo Μπάιντεν. EPA
0

Σε συνομιλία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την «υποστήριξή» του στην κήρυξη κατάπαυσης του πυρός, μία εβδομάδα μετά την κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Ο πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του σε μια κατάπαυση του πυρός», αναφέρει το σχετικό κείμενο που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος. Στη συνδιάλεξη, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις συνομιλίες σε εξέλιξη με την Αίγυπτο «και άλλους εταίρους» ώστε να υπάρξει εκεχειρία.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, που συνεχίζονται, προκάλεσαν μέσα σε μια μαύρη εβδομάδα πάνω από 200 θανάτους στον παλαιστινιακό θύλακα, χωρίς να διαφαίνεται καμία προοπτική εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, ο ένοπλος βραχίονας της οποία συνεχίζει τις εκτοξεύσεις ρουκετών.

Σε σχόλιο πως η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν είναι αρκετά αυστηρή έναντι του Ισραήλ, η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, υπεραμύνθηκε της «διακριτικής» αλλά «εντατικής» διπλωματικής προσέγγισης της Ουάσιγκτον στο ζήτημα.

Χθες οι ΗΠΑ εναντιώθηκαν, για τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, στην υιοθέτηση ανακοίνωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα καλούσε να υπάρξει «τερματισμός των εχθροπραξιών» μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων. Το ΣΑ συγκαλείται εκ νέου αύριο, κεκλεισμένων των θυρών.

Αν και ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε στη συνδιάλεξη με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι στηρίζει το «δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί», παράλληλα «ενεθάρρυνε» τον ηγέτη της ισραηλινής κυβέρνησης να «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η προστασία των αθώων αμάχων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM