Λωρίδα της Γάζας: Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες- Υπέρ «κατάπαυσης του πυρός» ο Τζο Μπάιντεν

Λωρίδα της Γάζας: Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες- Υπέρ «κατάπαυσης του πυρός» ο Τζο Μπάιντεν Facebook Twitter
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζo Μπάιντεν. EPA
0

Σε συνομιλία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την «υποστήριξή» του στην κήρυξη κατάπαυσης του πυρός, μία εβδομάδα μετά την κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Ο πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του σε μια κατάπαυση του πυρός», αναφέρει το σχετικό κείμενο που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος. Στη συνδιάλεξη, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις συνομιλίες σε εξέλιξη με την Αίγυπτο «και άλλους εταίρους» ώστε να υπάρξει εκεχειρία.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, που συνεχίζονται, προκάλεσαν μέσα σε μια μαύρη εβδομάδα πάνω από 200 θανάτους στον παλαιστινιακό θύλακα, χωρίς να διαφαίνεται καμία προοπτική εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, ο ένοπλος βραχίονας της οποία συνεχίζει τις εκτοξεύσεις ρουκετών.

Σε σχόλιο πως η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν είναι αρκετά αυστηρή έναντι του Ισραήλ, η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, υπεραμύνθηκε της «διακριτικής» αλλά «εντατικής» διπλωματικής προσέγγισης της Ουάσιγκτον στο ζήτημα.

Χθες οι ΗΠΑ εναντιώθηκαν, για τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, στην υιοθέτηση ανακοίνωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα καλούσε να υπάρξει «τερματισμός των εχθροπραξιών» μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων. Το ΣΑ συγκαλείται εκ νέου αύριο, κεκλεισμένων των θυρών.

Αν και ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε στη συνδιάλεξη με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι στηρίζει το «δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί», παράλληλα «ενεθάρρυνε» τον ηγέτη της ισραηλινής κυβέρνησης να «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η προστασία των αθώων αμάχων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Παλαιστινίους να μην ταξιδεύουν στους δρόμους που οδηγούν στα κέντρα παροχής βοήθειας στη Γάζα, χαρακτηρίζοντάς τους «ζώνες μάχης

Διεθνή / Γάζα: Μη χρησιμοποιείτε δρόμους προς τα κέντρα βοήθειας, λέει το Ισραήλ προς τους Παλαιστινίους

Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά του Ισραηλινού στρατού κοντά σε κέντρα διανομής τροφίμων της GHF - Ο ΟΗΕ μιλά για εγκλήματα πολέμου, ενώ συνεχίζεται η πείνα στη Λωρίδα της Γάζας.
LIFO NEWSROOM
«Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Διεθνή / «Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Royce Lamberth, δήλωσε ότι ο νόμος απαγορεύει στους υπαλλήλους των φυλακών να στερούν αυθαίρετα από τους κρατούμενους φάρμακα και άλλες διευκολύνσεις για τον τρόπο ζωής που το δικό τους ιατρικό προσωπικό έχει κρίνει ότι είναι κατάλληλες
LIFO NEWSROOM
Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Διεθνή / Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Μετά την αποφυλάκισή του για τον θάνατο του πρώτου ατόμου που χρησιμοποίησε την κάψουλα, υπέστη σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, έπεσε από τον τρίτο όροφο του διαμερίσματός του στη Ζυρίχη και πέθανε με υποβοηθούμενη ευθανασία στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM