Λονδίνο: Σχολείο προειδοποίησε γονείς για νομικές ενέργειες, επειδή η κόρη τους φορά μακριά φούστα

Λονδίνο: Σχολείο προειδοποίησε γονείς για νομικές ενέργειες, επειδή η κόρη τους φορά μακριά φούστα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Οι γονείς μουσουλμάνας μαθήτριας στο Λονδίνο, που αρνείται να φορέσει φούστα μέχρι το γόνατο στο σχολείο, απειλούνται με πρόστιμο ή νομικές ενέργειες σε βάρος τους. 

Η 12χρονη Σιχάμ Χαμούντ φορά εδώ και χρόνια φούστα ως τον αστράγαλο στο σχολείο, όμως τον προηγούμενο μήνα της είπαν ότι αυτή δεν είναι η σωστή στολή του σχολείου. Ο πατέρας της, Ιντρίς Χαμούντ, δήλωσε ότι τον τελευταίο μήνα την έστελναν κάθε ημέρα από το σχολείο στο σπίτι, λέγοντάς της να επιστρέψει φορώντας τη σωστή στολή, αλλά εκείνη αρνήθηκε επειδή «είναι ενάντια στη θρησκευτική πίστη της».

Το Uxbridge High School, στο Χίλινγκντον του δυτικού Λονδίνου, λέει ότι τα κορίτσια θα πρέπει να φορούν μαύρο παντελόνι ή μαύρη πλισέ φούστα, από τους προμηθευτές της επίσημης στολής. Όμως, η οικογένεια λέει ότι αυτή η φούστα φτάνει μέχρι πάνω από το γόνατο.

Και οι δύο επιλογές για τις μαθήτριες είναι σε αντίθεση με τη θρησκευτική πίστη της οικογένειας, δήλωσε ο πατέρας της Σιχάμ. Με βάση τα πιστεύω της οικογένειας, οι γυναίκες πρέπει να φορούν μόνο μακριές φούστες.

Τον προηγούμενο μήνα οι γονείς της 12χρονης έλαβαν επιστολή που αναφέρει: «Η απουσία της Σιχάμ έχει καταγραφεί ως μη εξουσιοδοτημένη. Αυτό μπορεί να έχει αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου ή νομικές ενέργειες εναντίον των ενηλίκων που έχουν γονική ευθύνη ή την καθημερινή φροντίδα του παιδιού σας». Επίσης, η επιστολή καλεί τους γονείς «να υποστηρίξετε το σχολείο και την κόρη σας, διασφαλίζοντας ότι έρχεται στο σχολείο με πλήρη σχολική στολή».

Προς το παρόν, η Σιχάμ παρακολουθεί μαθήματα από το σπίτι, καθώς τα σχολεία έκλεισαν στο πλαίσιο του νέου lockdown στη Βρετανία. Όμως, ο πατέρας της πιστεύει ότι θα προκύψει ξανά ζήτημα, όταν οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους.

«Είναι σαν bullying εξαιτίας των πιστεύω μου. Ελπίζω ότι θα αλλάξουν τους κανόνες τους ώστε τα κορίτσια όπως εγώ να μπορούν να φοράνε μακριές φούστες στο σχολείο», δήλωσε η 12χρονη. Ο πατέρας της εξέφρασε την απορία γιατί προέκυψε τώρα ξαφνικά πρόβλημα με το θέμα.

«Πάντα ήταν ένα έξυπνο κορίτσι, από τις πρώτες στην τάξη της και λατρεύει το σχολείο. Και επιμένουν να την στέλνουν σπίτι», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Η Σιχάμ παίρνει μόνη της αποφάσεις για την πίστη της, δεν μπορώ να την αναγκάσω να φορέσει ρούχα που δεν θέλει, ούτε θα έπρεπε να το κάνει το σχολείο αυτό. Της αρνούνται την εκπαίδευση λόγω της πίστης της».

Το μόνο που θέλει η Σιχάμ, συνέχισε ο πατέρας, «είναι να φορά μια φούστα μερικά εκατοστά πιο μακριά από εκείνη των συμμαθητριών της. Δεν ξέρω γιατί το σχολείο έχει τέτοιο πρόβλημα».

Με πληροφορίες από Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πολεμική οικονομία της Ρωσίας: Πώς ο Πούτιν μετατρέπει τον πόλεμο σε μοντέλο ανάπτυξης

Διεθνή / Η πολεμική οικονομία της Ρωσίας: Πώς ο Πούτιν μετατρέπει τον πόλεμο σε μοντέλο ανάπτυξης

Η Ρωσία του Πούτιν βασίζεται στην πολεμική βιομηχανία για οικονομική ανάπτυξη, καθυστερώντας τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την Ευρώπη και τη σταθερότητα μετά τον πόλεμο;
LIFO NEWSROOM
Τέξας: Οι Δέκα Εντολές θα αναρτώνται στα δημόσια σχολεία υποχρεωτικά, λέει νέο νομοσχέδιο

Διεθνή / Τέξας: Οι Δέκα Εντολές θα αναρτώνται στα δημόσια σχολεία υποχρεωτικά, λέει νέο νομοσχέδιο

Το Τέξας προωθεί νομοσχέδιο που απαιτεί την ανάρτηση των Δέκα Εντολών σε όλες τις δημόσιες σχολικές αίθουσες, προκαλώντας αντιδράσεις για πιθανή παραβίαση της Πρώτης Τροπολογίας
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι ζητά 30 δισ. δολάρια για παραγωγή όπλων και ανάσχεση της ρωσικής προέλασης

Διεθνή / Ο Ζελένσκι ζητά 30 δισ. δολάρια για παραγωγή όπλων και ανάσχεση της ρωσικής προέλασης

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλεί τη Δύση να προσφέρει 30 δισ. δολάρια έως το τέλος του έτους για ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας - Εξελίξεις με τις επιθέσεις της Ρωσίας και τις προσπάθειες για ειρηνευτικές συνομιλίες
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα «κόβει» τις επενδύσεις και οι 75 φτωχότερες χώρες του πλανήτη τρέχουν να αποπληρώσουν τα χρέη

Διεθνή / Η Κίνα «κόβει» τις επενδύσεις και οι 75 φτωχότερες χώρες του πλανήτη τρέχουν να αποπληρώσουν τα χρέη

Η χρηματοδότηση της Κίνας μέσω της Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI) έχει μειωθεί σημαντικά, προκαλώντας ανησυχία σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες που εξαρτώνται από αυτές τις επενδύσεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Η κυβέρνηση Τραμπ παγώνει τα ραντεβού για φοιτητικές βίζες και εντείνει τον έλεγχο στα social media για αλλοδαπούς φοιτητές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM