Live η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Live η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε σήμερα πριν από λίγες ώρες και οι κάμερες έχουν επιτραπεί στο δικαστήριο.

Ο ίδιος παραβρέθηκε στην αίθουσα, όπως εξάλλου είχε δεσμευτεί και έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών. Ο Ντόναλντ Τραμπ, οι ενήλικοι γιοί του και ο οργανισμός Τραμπ κατηγορείται για απάτη εκατομμυρίων, ο ίδιος όμως αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του.

Σήμερα ξεκίνησε η δίκη του στη Νέα Υόρκη, η οποία μεταδίδεται live από τα τηλεοπτικά δίκτυα, από το αστικό δικαστήριο με την κατηγορία ότι μαζί με τους δύο ενήλικους γιους του διόγκωναν υπερβολικά για χρόνια τα περιουσιακά τους στοιχεία σε μια υπόθεση που απειλεί την οικονομική του αυτοκρατορία και αποτελεί το προοίμιο δικαστικού μαραθωνίου που περιμένει το φαβορί των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Αύριο το πρωί θα πάω στο δικαστήριο για να αγωνιστώ για το όνομά μου και τη φήμη μου» έγραψε χθες στην πλατφόρμα του Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία στη Νέα Υόρκη «διεφθαρμένη» και τον δικαστή που έχει επιφορτιστεί με την υπόθεση «ανισόρροπο. Όλη αυτή η υπόθεση είναι απάτη!!!!».

Ο Τραμπ δεν μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση στην υπόθεση αυτή, αλλά η δίκη του είναι μία πρώτη ματιά στις άλλες που θα ακολουθήσουν και μπορεί να διαταράξουν την εκστρατεία του για να λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του και σε τέσσερις ποινικές υποθέσεις, οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν βλάψει τη δημοτικότητά του στη βάση των Ρεπουμπλικανών, ο Τραμπ αναμένεται κυρίως να παρουσιαστεί από τις 4 Μαρτίου ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Ουάσινγκτον, κατηγορούμενος ότι προσπάθησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 που κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν.

Οι απάτες για τις οποίες κατηγορείται ο του Ντόναλντ Τραμπ

Την περασμένη εβδομάδα ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον, που προεδρεύει της δίκης, έκρινε ότι διαπιστώθηκαν «επανειλημμένες απάτες» και ότι η γενική εισαγγελία της πολιτείας της Νέας Υόρκης είχε ήδη αποδείξει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και το γενικό επιτελείο του ομίλου του είχαν «υπερτιμήσει» τα περιουσιακά τους στοιχεία μεταξύ 812 εκατομμυρίων και 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2014 ως το 2021.

Κατά συνέπεια ο δικαστής έδωσε εντολή για την ανάκληση στην πολιτεία της Νέας Υόρκης εμπορικών αδειών του Ντόναλντ Τραμπ και δύο παιδιών του, του Έρικ και του Ντόναλντ Τζούνιορ, εκτελεστικούς αντιπροέδρους του Οργανισμού Τραμπ, όπως και την κατάσχεση εταιρειών που αφορά η αγωγή, οι οποίες θα ανατεθούν σε εκκαθαριστές.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM