Στο δικαστήριο ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο δικαστήριο ο Ντόναλτ Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπως το υποσχέθηκε για να παραστεί στη δίκη του για απάτη.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αφού δεν κατάφερε να καθυστερήσει την έναρξη της δίκης του, έφτασε πριν από λίγο στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν για να παραστεί στην πολιτική δίκη εναντίον του, που ξεκινά σήμερα.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης άσκησε δίωξη, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος, οι ενήλικοι γιοι του, οι επιχειρήσεις τους και τα στελέχη του Οργανισμού Τραμπ εμπλέκονται σε απάτη ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

«Θα πάω στο δικαστήριο για να αγωνιστώ για το όνομά μου και τη φήμη μου», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμα που ανάρτησε αργά το βράδυ στην πλατφόρμα του Truth Social, στο οποίο χαρακτηρίζει τη διαδικασία στη Νέα Υόρκη «διεφθαρμένη» και τον δικαστή που έχει επιφορτιστεί με την υπόθεση «ανισόρροπο». Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης πως «όλη αυτή η υπόθεση είναι απάτη».

Ο Τραμπ, έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών» αλλά δήλωσε την πρόθεσή του να παραστεί τις πρώτες ημέρες της δίκης, στην οποία ο ίδιος, οι γιοι του Έρικ και Ντον Τζούνιορ και τα στελέχη του Οργανισμού Τραμπ κατηγορούνται από τη Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς ότι εμπλέκονται σε μία απάτη βάθους δεκαετίας, με «πολλές παραποιήσεις» των οικονομικών στοιχείων για να διογκώσει την καθαρή οικονομική του επιφάνεια ενώ μείωσε τη φορολογική του επιβάρυνση.

Μεταξύ πολλών υποθέσεων, ο δικαστής έκρινε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ υπερεκτίμησε την περιουσία του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα κατά 2.300% και ισχυρίστηκε ότι ο Πύργος Τραμπ στη Νέα Υόρκη ήταν τρεις φορές το πραγματικό του μέγεθος.

Ο Τραμπ έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορείς εναντίον του υποστηρίζοντας ότι οι υποτιθέμενες διογκωμένες αποτιμήσεις του Τραμπ ήταν προϊόν της επιχειρηματικής του ικανότητας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM