Λιβύη: Αν ο πόλεμος κλιμακωθεί, θα ζητήσουμε στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία

Λιβύη: Αν ο πόλεμος κλιμακωθεί, θα ζητήσουμε στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία Facebook Twitter
EPA
0

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης (GNA) θα ζητήσει επισήμως στρατιωτική υποστήριξη από την Τουρκία εάν κλιμακωθεί ο πόλεμος στην πρωτεύουσα Τρίπολη, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Φάτι Μπασάγα.

Οι δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, προσπαθούν να καταλάβουν την Τρίπολη από τον Απρίλιο.

  

Νωρίτερα την Πέμπτη, μιλώντας σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη θα παρουσιαστεί στην Εθνοσυνέλευση μόλις ξαναρχίσει τις εργασίες της, στις 7 Ιανουαρίου. «Ελπίζω ότι θα το επικυρώσουμε στο κοινοβούλιο στις 8 ή 9 Ιανουαρίου και έτσι θα ανταποκριθούμε στην πρόσκληση» της Λιβύης, είπε.

«Αν η κατάσταση κλιμακωθεί, τότε έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε την Τρίπολη και τους κατοίκους της», είπε από την πλευρά του ο Φάτι Μπασάγα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Τύνιδα.  Η Τουρκία έχει ήδη στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην GNA, παρά το εμπάργκο πώλησης όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ, σύμφωνα με μια έκθεση του Οργανισμού που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters τον περασμένο μήνα.

Ο Ερντογάν επισκέφθηκε την Τυνησία την Τετάρτη, για να συζητήσει τρόπους συνεργασίας για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη. σήμερα, είπε ότι η Τουρκία και η Τυνησία συμφώνησαν να στηρίξουν την GNA.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters /Anadolu

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διεθνή / Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η απόφαση έχει προκαλέσει αγωνία σχετικά με τους ηλικιωμένους επιβάτες, οι οποίοι ενδέχεται να μην διαθέτουν ή να μην είναι σε θέση να χειρίζονται ένα smartphone
LIFO NEWSROOM
«Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Διεθνή / «Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Αυτή την περίοδο, οι θαυμαστές του ριάλιτι παρακολουθούν με αγωνία τη στιγμή που τα μικρά, τα οποία εκκολάφθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα επιχειρήσουν την πρώτη τους πτήση
LIFO NEWSROOM
Ανάσα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Διεθνή / «Ανάσα» για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Οι δικαστές αρνήθηκαν να εξετάσουν υπόθεση που θα μπορούσε να ακυρώσει τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων, διατηρώντας σε ισχύ το ιστορικό προηγούμενο του 2015
LIFO NEWSROOM