Libération: "Μαστουρώστε υπεύθυνα"

Libération: "Μαστουρώστε υπεύθυνα" Facebook Twitter
2

 

Libération: "Μαστουρώστε υπεύθυνα" Facebook Twitter

«Αφιερωμένη» στα ναρκωτικά είναι η σημερινή έκδοση της γαλλικής εφημερίδας Liberation, η οποία προκαλεί με τον τίτλο της «Droguez-vous avec modération»- " "Μαστουρώστε υπεύθυνα".

Η εφημερίδα παίρνει θέση υπέρ της απελευθέρωσης των ναρκωτικών, με αφορμή έρευνα γύρω από το ζήτημα. Στο κύριο άρθρο του, ο αναπληρωτής εκδότης της Libération υποστηρίζει ότι το κατασταλτικό κλίμα γύρω από τα ναρκωτικά αποτρέπει κάθε συζήτηση γύρω από τη χρήση και πως η ορθολογική χρήση κάνει καλό, κάτι που συμπεραίνει η έρευνα.

Η εφημερίδα προβάλλει έρευνα του Adam Winstock, ψυχιάτρου του Λονδίνου ο οποίος έχει ξεκινήσει εδώ και  αρκετά χρόνια μια Παγκόσμια Έρευνα για τα ναρκωτικά (GDS παγκόσμια έρευνα σχετικά με τα ναρκωτικά) με τη συμμετοχή εθελοντών χρηστών. Ο ψυχίατρος υποστηρίζει ότι κίνητρο για τη χρήση δεν είναι η εξάρτηση, αλλά η διασκέδαση. Σημειώνει ότι πρόκειται για ένα μαζικό φαινόμενο, που δεν τεκμηριώνεται επαρκώς και για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, «πρέπει να πάμε σε αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα:. Τους καταναλωτές"

Σε αυτή την έρευνα η Γαλλία συμμετέχει με δεκαεπτά άλλες χώρες. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, « η έρευνα αυτή δεν παρέχει αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα αλλά φωτίζει το φαινόμενο...»

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Καλο θα ηταν να ξεχωριζαμε την κανναβη απο τα παραισθησιογονα. Κανονικα "ναρκωτικα" θα επρεπε να χαρακτηριζαμε μονο αυτα. Οπως ολες οι καταχρησεις ετσι και η κανναβη μπορει να εχει ολεθριες συνεπειες.ωστοσο τοσο ο καπνος οσο και το αλκοολ τα οποια προκαλουν απειρους θανατους ετησιως ειναι νομιμα. Πισω απο καθε εννομη/παρανομη πραξη κρυβονται συμφεροντα μεγαλοεπιχηρειματιων
Το θέμα το έχει προσεγγίσει πολυδιάστατα ο ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας εδώ και 28 χρόνια. Η ποινικοποίηση του χασίς κάνει καλό μόνο στους εμπόρους, στους συνεργάτες τους μπάτσους και στο εξουσιαστικό κράτος που βάζοντας ταμπέλες σε όποιους θέλει εξουσιάζει καλύτερα. . .