Το λεξικό Merriam-Webster αλλάζει τον ορισμό του ρατσισμού - Μετά το email μιας μαύρης γυναίκας

Το λεξικό Merriam-Webster αλλάζει τον ορισμό του ρατσισμού - Μετά το email μιας μαύρης γυναίκας Facebook Twitter
0

Το αμερικανικό λεξικό Merriam-Webster πρόκειται να αλλάξει τον ορισμό της λέξης «ρατσισμός» μετά το email που έλαβε από μια νεαρή, μαύρη γυναίκα.

Η Kennedy Mitchum, που αποφοίτησε πρόσφατα από το Drake University τη Αϊόβα, πρότεινε ο ορισμός να περιλαμβάνει αναφορά σε μια συστηματική καταδυνάστευση, πρόταση με την οποία συμφώνησαν τελικά οι υπεύθυνοι, που δέχτηκαν να επικαιροποιήσουν τον ορισμό.

Η απόφαση έρχεται εν μέσω διεθνών αντιρατσιστικών διαδηλώσεων μετά τον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, ο οποίος πέθανε επειδή ένας λευκός αστυνομικός πίεζε με τον πόδι του τον λαιμό του για σχεδόν εννέα λεπτά.

Η νεαρή φοιτήτρια εξήγησε πως έχει συναντήσει πολλούς λευκούς να επικαλούνται τον ορισμό του συγκεκριμένου λεξικού για να αποδείξουν πως δεν είναι ρατσιστές για τον τρόπο που νιώθουν απέναντι σε άτομα άλλου χρώματος. Για τον λόγο αυτό ένιωσε αναγκαία την αλλαγή του ορισμού ώστε να περιγράφει μια ευρύτερη έννοια φυλετική ανισότητας στην κοινωνία. 

Το λεξικό Merriam-Webster αλλάζει τον ορισμό του ρατσισμού - Μετά το email μιας μαύρης γυναίκας Facebook Twitter
Ο τρέχων ορισμός της λέξης «racism» στο λεξικό Merriam-Webster.

«Τους έλεγα συνεχώς πως ο ορισμός δεν είναι αντιπροσωπευτικός όσων συμβαίνουν στον κόσμο. Ο τρόπος που υφίσταται ο ρατσισμός στην πραγματική ζωή δεν είναι απλώς προκατάληψη- είναι ο συστηματικός ρατσισμός που βιώνουν πολλοί μαύροι Αμερικανοί», ανέφερε η Kennedy Mitchum, μιλώντας στο CNN. 

Ο Peter Sokolowski, υπεύθυνος έκδοσης του Merriam-Webster, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο δεύτερος ορισμός θα επικαιροποιηθεί για να ανταποκρίνεται στο αίτημα. «Θα το κάνουμε ακόμη πιο σαφές στην επόμενη έκδοσή μας», ανέφερε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ