Λ.Δ. Κονγκό: Νοτιοσουδανοί πρόσφυγες κρατούν ομήρους εργαζόμενους στον ΟΗΕ

Λ.Δ. Κονγκό: Νοτιοσουδανοί πρόσφυγες κρατούν ομήρους εργαζόμενους στον ΟΗΕ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Περίπου 100 άοπλοι πρόσφυγες από το Νότιο Σουδάν κρατούν ομήρους 13 εργαζόμενους σε αποστολή των Ηνωμένων Εθνών σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στην ανατολική Λ.Δ. του Κονγκό, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος του Οργανισμού.


Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι πρόσφυγες ζητούν να μεταφερθούν σε κάποια τρίτη χώρα.


Οι πρόσφυγες αυτοί ήταν μεταξύ των 530 ανθρώπων που ζουν στη βάση Μουνίγκι, ακριβώς έξω από την πόλη Γκόμα, από τον περασμένο Αύγουστο, όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής του γραφείου του ΟΗΕ στην Γκόμα, Ντάνιελ Ρούις. Οι περισσότεροι είναι πρώην μαχητές των ανταρτών του Νότιου Σουδάν.


Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι περίπου 3 εκατομμύρια Νοτιοσουδανοί έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου και της βίας στη χώρα τους. Αυτή είναι η μεγαλύτερη έξοδος στην Αφρική μετά τη γενοκτονία της Ρουάντας, το 1994.


Σύμφωνα με τον Ρουίς, οι πρόσφυγες του καταυλισμού ζητούν επί μήνες να μεταφερθούν σε κάποια άλλη χώρα αλλά καμιά δεν τους δέχεται. Η κυβέρνηση της ΛΔ του Κονγκό, που φοβάται τόσο τις ένοπλες ομάδες που δρουν στις ανατολικές επαρχίες της αλλά και την αστάθεια που μπορεί να προκαλέσει στη χώρα μια εισροή προσφύγων από τον βορρά, επιθυμεί επίσης την εγκατάστασή τους σε άλλες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM