Κύπρος: Συνεχίζονται οι «χρυσές δουλειές» με τα διαβατήρια

Κύπρος: Συνεχίζονται οι χρυσές δουλειές με χρυσά διαβατήρια Facebook Twitter
0

Στη συνεχιζόμενη διάθεση των λεγόμενων χρυσών διαβατηρίων στην Κύπρο, αναφέρεται ο Γερμανικός Τύπος κάνοντας λόγο για κέρδη δισεκατομμυρίων.

«Για την Κύπρο τα χρυσά διαβατήρια είναι ιδιαίτερα επικερδής επιχείρηση. Από το ξεκίνημα του προγράμματος, μεσούσης της οικονομικής κρίσης το 2013, οι επενδύσεις στη Μεγαλόνησο ανήλθαν στα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι νέοι κύπριοι πολίτες προέρχονται κυρίως από Ρωσία, Ουκρανία, Κίνα και την Εγγύς Ανατολή», γράφει η Handelsblatt με τίτλο «Κύπρος και Μάλτα εμμένουν στην πώληση χρυσών διαβατηρίων».

Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει: «Από την 1η Νοεμβρίου του 2020 η Λευκωσία δεν δέχεται περαιτέρω αιτήσεις επενδυτών για την απόκτηση κυπριακής ιθαγένειας. Εξακολουθεί ωστόσο να εξετάζει παλαιότερες, οι οποίες σύμφωνα με την εφημερίδα Cyprus Mail είναι 1.413. Για το λόγο αυτό η Κυπριακή Δημοκρατία έλαβε επιστολή από τις Βρυξέλλες, με την οποία δίνεται δίμηνη διορία για μια πειστική απάντηση.

Σε περίπτωση που η Λευκωσία δεν μπορέσει να αιτιολογήσει επαρκώς γιατί συνεχίζει το πρόγραμμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη εξακολουθεί να πουλά υπηκοότητες ενδέχεται να οφείλεται σε υπολογισμό, σχολιάζει η Cyprus Mail: Η εκδίκαση της προσφυγής ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν αποκλείεται να διαρκέσει χρόνια. Το αναμενόμενο πρόστιμο θα είναι εν τέλει πολύ χαμηλότερο από τα μέχρι τότε έσοδα από το εμπόριο διαβατηρίων».

Παρά τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν και η Μάλτα εξακολουθεί να πουλά υπηκοότητες σε εύπορους ενδιαφερόμενους. Στη Βαλέτα απομένει ακόμα ενάμισης μήνας για να πάρει θέση σε παρόμοια επιστολή των Βρυξελλών. Μαλτέζικα μέσα ενημέρωσης ωστόσο εκτιμούν ότι στο διάστημα αυτό η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναστείλει το πρόγραμμα απόκτησης ιθαγένειας από μεγαλοεπενδυτές».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ

Διεθνή / Ποιος θα διαδεχθεί τον Τραμπ; Ο Βανς προηγείται στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών

Τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή στήριξη προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έναν χρόνο μετά την επιστροφή του στην εξουσία, αλλά και συγκέντρωση της επιρροής γύρω από δύο βασικά πρόσωπα
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM