Κύπρος: Συνεχίζονται οι «χρυσές δουλειές» με τα διαβατήρια

Κύπρος: Συνεχίζονται οι χρυσές δουλειές με χρυσά διαβατήρια Facebook Twitter
0

Στη συνεχιζόμενη διάθεση των λεγόμενων χρυσών διαβατηρίων στην Κύπρο, αναφέρεται ο Γερμανικός Τύπος κάνοντας λόγο για κέρδη δισεκατομμυρίων.

«Για την Κύπρο τα χρυσά διαβατήρια είναι ιδιαίτερα επικερδής επιχείρηση. Από το ξεκίνημα του προγράμματος, μεσούσης της οικονομικής κρίσης το 2013, οι επενδύσεις στη Μεγαλόνησο ανήλθαν στα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι νέοι κύπριοι πολίτες προέρχονται κυρίως από Ρωσία, Ουκρανία, Κίνα και την Εγγύς Ανατολή», γράφει η Handelsblatt με τίτλο «Κύπρος και Μάλτα εμμένουν στην πώληση χρυσών διαβατηρίων».

Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει: «Από την 1η Νοεμβρίου του 2020 η Λευκωσία δεν δέχεται περαιτέρω αιτήσεις επενδυτών για την απόκτηση κυπριακής ιθαγένειας. Εξακολουθεί ωστόσο να εξετάζει παλαιότερες, οι οποίες σύμφωνα με την εφημερίδα Cyprus Mail είναι 1.413. Για το λόγο αυτό η Κυπριακή Δημοκρατία έλαβε επιστολή από τις Βρυξέλλες, με την οποία δίνεται δίμηνη διορία για μια πειστική απάντηση.

Σε περίπτωση που η Λευκωσία δεν μπορέσει να αιτιολογήσει επαρκώς γιατί συνεχίζει το πρόγραμμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη εξακολουθεί να πουλά υπηκοότητες ενδέχεται να οφείλεται σε υπολογισμό, σχολιάζει η Cyprus Mail: Η εκδίκαση της προσφυγής ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν αποκλείεται να διαρκέσει χρόνια. Το αναμενόμενο πρόστιμο θα είναι εν τέλει πολύ χαμηλότερο από τα μέχρι τότε έσοδα από το εμπόριο διαβατηρίων».

Παρά τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν και η Μάλτα εξακολουθεί να πουλά υπηκοότητες σε εύπορους ενδιαφερόμενους. Στη Βαλέτα απομένει ακόμα ενάμισης μήνας για να πάρει θέση σε παρόμοια επιστολή των Βρυξελλών. Μαλτέζικα μέσα ενημέρωσης ωστόσο εκτιμούν ότι στο διάστημα αυτό η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναστείλει το πρόγραμμα απόκτησης ιθαγένειας από μεγαλοεπενδυτές».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM