Κύπρος: Συνεχίζονται οι εργασίες στα Βαρώσια, ετοιμάζουν οργανωμένη πλαζ (Βίντεο)

Κύπρος: Συνεχίζονται οι εργασίες στα Βαρώσια, ετοιμάζουν οργανωμένη πλαζ (Βίντεο) Facebook Twitter
0

Συνεχίζονται οι εργασίες στα Βαρώσια, για χρήση κι άλλων χώρων, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Το ΚΥΠΕ επισκέφθηκε την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και κατέγραψε τα έργα που γίνονται εκεί. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα ο Τζο Μπάιντεν, σε επιστολή του προς τον Νίκο Αναστασιάδη εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ για τη μονομερή απόφαση των Τουρκοκυπρίων- με τη στήριξη της Άγκυρας- για άνοιγμα μέρους των Βαρωσίων τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε στην επιστολή, σύμφωνα με τη Λευκωσία, ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να ζητά να αναστραφεί αυτή η απόφαση και ότι αποθαρρύνει τις περαιτέρω προκλητικές ενέργειες.

 

Στα Βαρώσια, είναι σχεδόν έτοιμο το νέο κομμάτι της παραλίας της Χρυσής Ακτής που εκτείνεται προς το ξενοδοχείο Venus και θα καταστεί προσβάσιμο για το κοινό, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

 

Το κομμάτι της παραλίας που θα ανοίξει είναι αυτό που επισκέφθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Νοέμβριο του 2020 και έφαγε μαζί με το ζεύγος Τατάρ, σε κιόσκι που κατασκευάστηκε για αυτή την περίσταση και παραμένει στο σημείο.

 

Στον διάδρομο που έχει κατασκευαστεί προς την παραλία έχουν φυτευτεί φοίνικες και κατασκευάστηκε αναψυκτήριο- καντίνα που ακόμη δεν λειτουργεί. Στην παραλία έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες με ξαπλώστρες, περιγράφει το ΚΥΠΕ. Ο χώρος είναι προσβάσιμος, αλλά όχι προς χρήση.

Τμήμα της παραλίας της Χρυσής Ακτής λειτουργεί από το 1975, όπως και 3 ξενοδοχεία μπροστά σε αυτή, μόνο για τα μέλη του τουρκικού στρατού. Αυτή η περιοχή δεν είναι πλέον προσβάσιμη για τους πολίτες, όπως το πρώτο διάστημα που άνοιξε η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, τον περασμένο Οκτώβριο.

Πηγή sigmalive


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν–Ισραήλ: Νέος γύρος επιθέσεων με 10 νεκρούς, βομβαρδισμούς και κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης

Διεθνή / Ιράν–Ισραήλ: Νέος γύρος επιθέσεων με 10 νεκρούς, βομβαρδισμούς και κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης

Οι εξελίξεις οδήγησαν στην ακύρωση των προκαθορισμένων συνομιλιών μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που θα διεξάγονταν σήμερα με διαμεσολάβηση του Ομάν
LIFO NEWSROOM
Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM