Κύπρος: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Ν. Αναστασιάδη και άλλων πολιτικών προσώπων

Κύπρος: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Ν. Αναστασιάδη και άλλων πολιτικών προσώπων Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων οι δηλώσεις όλων των αξιωματούχων που καλύπτονται από τις πρόνοιες της νομοθεσίας για το πόθεν έσχες.

Οι δηλώσεις αφορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, τους 12 υπουργούς της κυβέρνησης, τους 56 βουλευτές και τους 6 ευρωβουλευτές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι είχε περιουσιακά στοιχεία 178.933 ευρώ την 1η Μαρτίου 2016 και Μεικτά Εισοδήματα 203.323 ευρώ για το 2015.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία, κατά την 1η Μαρτίου 2016, η Ακίνητη Περιουσία του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη ανερχόταν στις 66.000 χιλιάδες ευρώ, οι καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα σε 6.138 ευρώ, οι μετοχές σε δημόσιες εταιρείες σε 6.795 ευρώ, ενώ κατείχε δύο αυτοκίνητα αξίας 100.000 ευρώ.

Όσον αφορά τα μικτά εισοδήματα για το 2015, είχε αντιμισθία για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας 163.165 ευρώ, εισόδημα από σύνταξη κοινωνικών ασφαλίσεων, ύψους 16.822 ευρώ, εισόδημα 17.366 ευρώ από το Ταμείο Συντάξεως Δικηγόρων και 6.000 ευρώ από ενοίκια διαμερισμάτων.

Επίσης, το 2015 είχε πληρωθεί ποσό 48.345ευρώ για σύνταξη μετά την αποχώρηση από τη Βουλή και μετά την αφαίρεση φόρων και αποκοπών, έφθασε τα 23.848 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό των 24.497 ευρώ δόθηκε ως εισφορά στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

Στη δήλωση του ο Πρόεδρος διευκρινίζει, πως όλες οι μετοχές του σε ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες έχουν μεταφερθεί, δια δωρεάς, στις δύο του θυγατέρες, από το 2013.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, σύμφωνα με τη δήλωσή του, εκτός από την ετήσια βουλευτική αποζημίωση που ανήλθε στις 185.114 ευρώ, διαθέτει ακίνητα που η αξία τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, καταθέσεις άνω των 166.000 ευρώ και αυτοκίνητο αξίας 15.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι είναι κάτοχος ακίνητης περιουσίας αξίας πέραν των 7 εκατ. ευρώ. Οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 854 ευρώ, ενώ τα χρέη του πλησιάζουν το 1, 4 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι πέραν ενός αυτοκινήτου, έχει καταθέσεις σχεδόν 15.000 ευρώ και χρέη που αγγίζουν τις 665.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι η ακίνητη περιουσία του αξίζει σχεδόν 2 εκατ. ευρώ, είναι κάτοχος αυτοκινήτου αξίας 70.000 ευρώ, καταθέσεις 15.000 ευρώ, εισοδήματα από τη Βουλή, ύψους 83.000 ευρώ, καθώς και εισπράξεις από ενοίκια σχεδόν 23.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε ότι είναι ιδιοκτήτης διαμερίσματος, αξίας 42.000 ευρώ στην Αθήνα και κάτοχος τριών αυτοκινήτων, αξίας πέραν των 200.000 ευρώ. Επίσης έχει καταθέσεις κάτω των 10.000 ευρώ και δάνειο 150.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, δήλωσε ότι έχει καταθέσεις σχεδόν 120.000 ευρώ και ετήσια εισοδήματα από εταιρεία, τουλάχιστον 150.000 ευρώ. Ανέφερε δε, ότι τα χρέη του πλησιάζουν τις 600.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι «ξεπλένει» τα εγκλήματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ της Μόσχας

Διεθνή / Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι «ξεπλένει» τα εγκλήματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ της Μόσχας

Ο Άλεν εμφανίστηκε διαδικτυακά σε πάνελ που παρουσίασε ο Ρώσος σκηνοθέτης Φιόντορ Μπονταρτσούκ, στενός πολιτικός σύμμαχος του Πούτιν
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Διεθνή / Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Ο Τσαρλς Κούσνερ, εβραϊκής καταγωγής και πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ, δημοσίευσε ανοικτή επιστολή ου απευθύνεται προσωπικά στον Μακρόν, υποστηρίζοντας ότι οι συζητήσεις για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους «τροφοδοτούν τη βία»
LIFO NEWSROOM
Βαλέρι Ζαλούζνι: Ο «σιωπηλός στρατηγός» που απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Ζελένσκι

Διεθνή / Βαλέρι Ζαλούζνι: Ο «σιωπηλός στρατηγός» που απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Ζελένσκι

Ο Βαλέρι Ζαλούζνι, πρώην αρχηγός του ουκρανικού στρατού και νυν πρέσβης στο Λονδίνο, θεωρείται ο μόνος που μπορεί να απειλήσει πολιτικά τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Οι μυστικές κινήσεις του, οι επαφές με Δύση και ΗΠΑ και τα σενάρια διαδοχής
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική στην Αφρική: Η Wagner αντικαθίσταται από την Africa Corps

Διεθνή / Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική στην Αφρική: Η Wagner αντικαθίσταται από την Africa Corps

Μετά την αποτυχημένη ανταρσία της Wagner και την κακή φήμη της, η Ρωσία αντικαθιστά τους μισθοφόρους της στην Αφρική με την επίσημη παραστρατιωτική ομάδα Africa Corps, ενισχύοντας τον έλεγχο και τη νομιμότητα της Μόσχας στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν:

Διεθνή / Αφγανιστάν: «Μητέρες και παιδιά θα πεθάνουν» - Οι συνέπειες των περικοπών στην ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ

Οι περικοπές χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ έχουν οδηγήσει στην αναστολή ή το κλείσιμο 422 δομών υγείας στο Αφγανιστάν - Κάτοικοι απομακρυσμένων κοινοτήτων μιλούν για μια κατάσταση που «φλερτάρει» με τον θάνατο
LIFO NEWSROOM
Συρία: Καταργούνται δύο μηδενικά από τη λίρα – Νέα χαρτονομίσματα για να σωθεί η οικονομία

Διεθνή / Συρία: Καταργούνται δύο μηδενικά από τη λίρα – Νέα χαρτονομίσματα για να σωθεί η οικονομία

Η Συρία ετοιμάζει νέα τραπεζογραμμάτια αφαιρώντας δύο μηδενικά από τη λίρα για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της αξίας της - Τι σημαίνει για τις καθημερινές συναλλαγές και την πολιτική αλλαγή στη χώρα;
LIFO NEWSROOM
«Κατάσταση πολιορκίας» στην Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά και απειλεί με επέκταση σε άλλες πόλεις

Διεθνή / «Κατάσταση πολιορκίας» στην Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά και απειλεί με επέκταση σε άλλες πόλεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά στην Ουάσινγκτον με όπλα, προκαλώντας φόβους για «στρατιωτική κατοχή». Σχέδια για αποστολή δυνάμεων και σε Σικάγο – Νέα Υόρκη.
LIFO NEWSROOM