Κύπρος: 65χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά πρόβατα - «Σχεδόν κάθε εβδομάδα» πήγαινε στη μάντρα

Κύπρος: Ποινή φυλάκισης σε 65χρονο- Κακοποιούσε σεξουαλικά πρόβατα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στην Κύπρο επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 μηνών σε άνδρα ηλικίας 65 ετών, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά πρόβατα.

Ο κατηγορούμενος είχε προκαλέσει σε διαφορετικές ημερομηνίες ταλαιπωρία, τραυματισμό και φόβο σε ζώα και είσοδο σε ξένη περιουσία με σκοπό την διάπραξη ποινικού αδικήματος. Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν τους πρώτους μήνες του 2018.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ο οποίος είχε μιλήσει το 2018 με τον ιδιοκτήτη της φάρμας, ο 61χρονος μετέβαινε από το Δάλι στη μάντρα σε τακτά χρονικά διαστήματα, περίπου μια φορά την εβδομάδα και συνήθως Παρασκευή. Οι επισκέψεις του γίνονταν αργά το βράδυ και αφού έμπαινε στη στάνη, έβγαζε το παντελόνι του και συνήθιζε να βάζει στο κεφάλι του ένα φορητό ηλεκτρικό φαναράκι, ώστε να βλέπει τι κάνει.

Παραδέχθηκε ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τις 10 Μαρτίου του 2018 προέβη σε κακοποίηση ζώων

Ο 65χρονος κρίθηκε ένοχος για 57 κατηγορίες που αφορούν σε κτηνοβασία και παράβαση του Νόμου που αφορά την προστασία και ευημερία των ζώων.

«Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης στις 3 Φεβρουαρίου του 2018 καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτη μικρής κτηνοτροφικής μονάδας σε περιοχή χωριού της επαρχίας Λάρνακας, ότι τον τελευταίο μήνα, άγνωστο πρόσωπο εισερχόταν εντός της μονάδας και κακοποιούσε τα ζώα του. Η μονάδα τέθηκε υπό μερική παρακολούθηση από τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό, ωστόσο τα αδικήματα εξακολουθούσαν να διαπράττονται», ανέφερε ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, στο ΚΥΠΕ.

«Τα ζώα εξετάστηκαν από λειτουργό του Κτηνιατρείου και διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον τα δύο από αυτά που εξετάστηκαν, είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά. Η συγκεκριμένη πράξη είχε επαναληφθεί μέχρι και τις 10 Μαρτίου οπόταν ύστερα από εξετάσεις και μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, ηγέρθηκαν υποψίες εναντίον άνδρα ηλικίας 65 ετών από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας», συμπλήρωσε.

Και καταλήγει: «Ο άνδρας συνελήφθη από την Αστυνομία και σε κατάθεσή του παραδέχθηκε ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τις 10 Μαρτίου του 2018, προέβη σε κακοποίηση ζώων στην κτηνοτροφική μονάδα του παραπονούμενου. Η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και ύστερα από ακροαματική διαδικασία, επιβλήθηκε σήμερα Τετάρτη στον 65χρονο, ποινή άμεσης φυλάκισης 9 μηνών».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ