Κύπρος: Μόνο χρηματικές ποινές για τα τέσσερα στελέχη της τέως Λαϊκής Τράπεζας

Κύπρος: Μόνο χρηματικές ποινές για τα τέσσερα στελέχη της τέως Λαϊκής Τράπεζας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε σήμερα μόνο χρηματικές ποινές στα τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη (Ευθύμιο Μπουλούτα, Παναγίωτη Κουννή, Νεοκλή Λυσάνδρου και Μάρκο Φόρο) της τέως Λαϊκής Τράπεζας, τα οποία στις 12 Οκτωβρίου κρίθηκαν ένοχα για χειραγώγηση της αγοράς και ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία και πληροφορίες.

Συγκεκριμένα το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή 150 χιλιάδες ευρώ στον Ευθύμιο Μπουλούτα και 120 χιλιάδες στους άλλους τρεις.

Η χρηματική ποινή αφορά μόνο στην δεύτερη κατηγορία, ενώ στην πρώτη κατηγορία, που αφορούσε στα αδικήματα της χειραγώγησης της αγοράς δεν επιβλήθηκε καμία ποινή.

Η χρηματική ποινή στους δύο κατηγορούμενους, Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο, που διαμένουν στην Ελλάδα είναι, σύμφωνα με την απόφαση, άμεσα καταβλητέες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου δήλωσε ότι η μόνη λύση είναι να απελευθερωθούν οι εγγυητικές προκειμένου να μπορέσουν να εξοφληθούν οι επιβληθείσες ποινές.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Νεοκλή Λυσάνδρου ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του είναι συνταξιούχος με σύνταξη 1.708 ευρώ και ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα να πληρωθεί το ποσό σε έξι δόσεις.

Το Κακουργιοδικείο ενέκρινε τα αιτήματα των καταδικασθέντων. Στους κατηγορούμενους Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο δόθηκε διορία μιας εβδομάδας, ενώ οι Νεοκλής Λυσάνδρου και Παναγιώτης Κουννής θα αποπληρώσουν την ποινή τους σε έξι μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης της 1ης Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου κατά την ανακοίνωση της απόφασης υπογράμμισε ότι η ευθύνη των τεσσάρων πηγάζει από τη θέση τους στην Τράπεζα, ενώ σχετικά με τον Ευθύμιο Μπουλούτα έγινε αναφορά για «τον σημαίνοντα ρόλο του σε σχέση με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους».

Η αξιόποινη συμπεριφορά των τεσσάρων «διήρκησε για μερικούς μήνες, ενώ ουδείς των κατηγορουμένων δεν αποκόμισε όφελος, παράγοντας που αποκτά σημαντική βαρύτητα», όπως ανέφερε το Κακουργιοδικείο. Η πάροδος μεγάλου διαστήματος από τη διάπραξη των αδικημάτων μέχρι την ποινή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, τόνισε το Κακουργιοδικείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM
Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM
NASA ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΛΗΝΗ ARTEMIS II

Διεθνή / «Είμαστε μόνοι;» - Ποια η σημασία της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της NASA στη Σελήνη μετά από 53 χρόνια

Η NASA στέλνει πλήρωμα αστροναυτών προς τη Σελήνη στο πλαίσιο της αποστολής «Artemis II» για «ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα τους οδηγήσει πιο βαθιά στο διάστημα από ό,τι έχει πάει ποτέ ο άνθρωπος», όπως σχολιάζει το Reuters
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / WSJ: Ο Τραμπ θέλει να τερματίσει τον πόλεμο ακόμη και με κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

Τις τελευταίες ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του, φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια στρατιωτική επιχείρηση για το άνοιγμα των Στενών, θα παρατείνει τη σύγκρουση
THE LIFO TEAM