Κύπρος: Μόνο χρηματικές ποινές για τα τέσσερα στελέχη της τέως Λαϊκής Τράπεζας

Κύπρος: Μόνο χρηματικές ποινές για τα τέσσερα στελέχη της τέως Λαϊκής Τράπεζας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε σήμερα μόνο χρηματικές ποινές στα τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη (Ευθύμιο Μπουλούτα, Παναγίωτη Κουννή, Νεοκλή Λυσάνδρου και Μάρκο Φόρο) της τέως Λαϊκής Τράπεζας, τα οποία στις 12 Οκτωβρίου κρίθηκαν ένοχα για χειραγώγηση της αγοράς και ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία και πληροφορίες.

Συγκεκριμένα το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή 150 χιλιάδες ευρώ στον Ευθύμιο Μπουλούτα και 120 χιλιάδες στους άλλους τρεις.

Η χρηματική ποινή αφορά μόνο στην δεύτερη κατηγορία, ενώ στην πρώτη κατηγορία, που αφορούσε στα αδικήματα της χειραγώγησης της αγοράς δεν επιβλήθηκε καμία ποινή.

Η χρηματική ποινή στους δύο κατηγορούμενους, Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο, που διαμένουν στην Ελλάδα είναι, σύμφωνα με την απόφαση, άμεσα καταβλητέες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου δήλωσε ότι η μόνη λύση είναι να απελευθερωθούν οι εγγυητικές προκειμένου να μπορέσουν να εξοφληθούν οι επιβληθείσες ποινές.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Νεοκλή Λυσάνδρου ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του είναι συνταξιούχος με σύνταξη 1.708 ευρώ και ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα να πληρωθεί το ποσό σε έξι δόσεις.

Το Κακουργιοδικείο ενέκρινε τα αιτήματα των καταδικασθέντων. Στους κατηγορούμενους Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο δόθηκε διορία μιας εβδομάδας, ενώ οι Νεοκλής Λυσάνδρου και Παναγιώτης Κουννής θα αποπληρώσουν την ποινή τους σε έξι μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης της 1ης Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου κατά την ανακοίνωση της απόφασης υπογράμμισε ότι η ευθύνη των τεσσάρων πηγάζει από τη θέση τους στην Τράπεζα, ενώ σχετικά με τον Ευθύμιο Μπουλούτα έγινε αναφορά για «τον σημαίνοντα ρόλο του σε σχέση με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους».

Η αξιόποινη συμπεριφορά των τεσσάρων «διήρκησε για μερικούς μήνες, ενώ ουδείς των κατηγορουμένων δεν αποκόμισε όφελος, παράγοντας που αποκτά σημαντική βαρύτητα», όπως ανέφερε το Κακουργιοδικείο. Η πάροδος μεγάλου διαστήματος από τη διάπραξη των αδικημάτων μέχρι την ποινή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, τόνισε το Κακουργιοδικείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM