Κύπρος: Μόνο χρηματικές ποινές για τα τέσσερα στελέχη της τέως Λαϊκής Τράπεζας

Κύπρος: Μόνο χρηματικές ποινές για τα τέσσερα στελέχη της τέως Λαϊκής Τράπεζας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε σήμερα μόνο χρηματικές ποινές στα τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη (Ευθύμιο Μπουλούτα, Παναγίωτη Κουννή, Νεοκλή Λυσάνδρου και Μάρκο Φόρο) της τέως Λαϊκής Τράπεζας, τα οποία στις 12 Οκτωβρίου κρίθηκαν ένοχα για χειραγώγηση της αγοράς και ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία και πληροφορίες.

Συγκεκριμένα το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή 150 χιλιάδες ευρώ στον Ευθύμιο Μπουλούτα και 120 χιλιάδες στους άλλους τρεις.

Η χρηματική ποινή αφορά μόνο στην δεύτερη κατηγορία, ενώ στην πρώτη κατηγορία, που αφορούσε στα αδικήματα της χειραγώγησης της αγοράς δεν επιβλήθηκε καμία ποινή.

Η χρηματική ποινή στους δύο κατηγορούμενους, Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο, που διαμένουν στην Ελλάδα είναι, σύμφωνα με την απόφαση, άμεσα καταβλητέες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου δήλωσε ότι η μόνη λύση είναι να απελευθερωθούν οι εγγυητικές προκειμένου να μπορέσουν να εξοφληθούν οι επιβληθείσες ποινές.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Νεοκλή Λυσάνδρου ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του είναι συνταξιούχος με σύνταξη 1.708 ευρώ και ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα να πληρωθεί το ποσό σε έξι δόσεις.

Το Κακουργιοδικείο ενέκρινε τα αιτήματα των καταδικασθέντων. Στους κατηγορούμενους Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο δόθηκε διορία μιας εβδομάδας, ενώ οι Νεοκλής Λυσάνδρου και Παναγιώτης Κουννής θα αποπληρώσουν την ποινή τους σε έξι μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης της 1ης Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου κατά την ανακοίνωση της απόφασης υπογράμμισε ότι η ευθύνη των τεσσάρων πηγάζει από τη θέση τους στην Τράπεζα, ενώ σχετικά με τον Ευθύμιο Μπουλούτα έγινε αναφορά για «τον σημαίνοντα ρόλο του σε σχέση με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους».

Η αξιόποινη συμπεριφορά των τεσσάρων «διήρκησε για μερικούς μήνες, ενώ ουδείς των κατηγορουμένων δεν αποκόμισε όφελος, παράγοντας που αποκτά σημαντική βαρύτητα», όπως ανέφερε το Κακουργιοδικείο. Η πάροδος μεγάλου διαστήματος από τη διάπραξη των αδικημάτων μέχρι την ποινή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, τόνισε το Κακουργιοδικείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM