Κύπρος για την καταδίκη της Βρετανίδας: Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει σε δικαστικές υποθέσεις

Κύπρος για την καταδίκη της Βρετανίδας: Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει σε δικαστικές υποθέσεις Facebook Twitter
0

Την καταδικαστική απόφαση για την 19χρονη Βρετανίδα τουρίστρια που είχε καταγγείλει ότι είχε βιαστεί από Ισραηλινούς σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, ως συντεταγμένο κράτος, έχει συνταγματικά κατοχυρωμένους θεσμούς και διάκριση των εξουσιών, σημειώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε γραπτή του δήλωση σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση.

Όπως τονίζεται, στα πλαίσια αυτά, η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει σε υποθέσεις που εκδικάζονται από τα αρμόδια Δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ούτε και σχολιάζει θέσεις ή ισχυρισμούς οι οποίοι προβάλλονται αναφορικά με υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον των Δικαστηρίων.

Η Κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και τα Δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θα πρέπει να αφήνονται απερίσπαστα να εφαρμόζουν τους νόμους του κράτους και να απονέμουν δικαιοσύνη. Η εκτελεστική εξουσία, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα λάβει τις αποφάσεις της, μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης αναφέρει, σε σημερινή ανακοίνωσή του, ότι τυχόν παρέμβασή του στην ποινική υπόθεση πρόκλησης δημόσιας βλάβης με κατηγορούμενη νεαρή Βρετανίδα «δεν θα συνιστούσε τίποτε άλλο παρά εμπόδιο στην διακρίβωση των πραγματικών γεγονότων και παρέμβαση στο δικαστικό έργο».

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα αναφορικά με την υπόθεση, ο κ. Κληρίδης διευκρινίζει ότι «αφ΄ης στιγμής η κατηγορούμενη στην υπόθεση είχε προβεί σε σοβαρές καταγγελίες κατά των ανακριτικών αρχών της Δημοκρατίας, αυτές οι καταγγελίες άπτονταν του θέματος της θεληματικότητας της κατάθεσης της και θα έπρεπε να μη αφεθούν να αιωρούνται με αναστολή ποινικής δίωξης αλλά θα έπρεπε να αποφασισθούν από το εκδικάζον Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου είχαν εγερθεί. Και αυτό έγινε.».

Με πληροφορίες από Sigmalive/Philenews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ