Κύπρος: Έρευνα για τις ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις του μητροπολίτη Μόρφου

Κύπρος: Έρευνα για τις ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις του μητροπολίτη Μόρφου Facebook Twitter
0

Ο γενικός Εισαγγελέας στην Κύπρο, Κώστας Κληρίδης έδωσε οδηγίες για την έναρξη έρευνας για τις πρόσφατες ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, που προκάλεσαν σάλο σε Κύπρο και Ελλάδα. 

Έτσι, ανοίγει πλέον ο δρόμος να εξεταστούν τυχόν ποινικά αδικήματα που απορρέουν από τις πρόσφατες δηλώσεις του μητροπολίτη. Είχε προηγηθεί γραπτή δήλωση του Κώστα Γαβριηλίδη, συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Πολυπολιτισμικότητα, Αποδοχή και Σεβασμό στη Διαφορετικότητα, όπου τονιζόταν η ανάγκη τροποποίησης της υφιστάμενης νομοθεσίας, ώστε «η κίνηση νομικών διαδικασιών εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να δηλητηριάσει την κοινωνία κατά συγκεκριμένης ομάδας ατόμων, να πάψει να εξαρτάται από ένα και μοναδικό φορέα, ήτοι τον Γενικό Εισαγγελέα».

Ο κ. Κληρίδης απαντά στις αιχμές του προεδρικού συμβούλου, ξεκαθαρίζοντας πως με σημερινή επιστολή του προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας, έχει ήδη δώσει οδηγίες για «την έναρξη διερεύνησης του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου σε σχέση με ομοφυλοφίλους και συναφή θέματα».

Μάλιστα τονίζει ότι «προτού προβαίνει σε παρόμοιες δηλώσεις σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα είναι καλό να γνωρίζει τις βασικές έστω πρόνοιες του Συντάγματος και να σέβεται τους Θεσμούς του».

Ο μητροπολίτης είχε υποστηρίξει πως τα ομοφυλόφιλα παιδιά συνδέονται με τον τρόπο που οι γονείς τους επιλέγουν να κάνουν σεξ την περίοδο της εγκυμοσύνης της γυναίκας. Μετά τις αντιδράσεις για τις θέσεις του για την ομοφυλοφιλία υποστήριξε πως στην επίμαχη ομιλία του είχε εκφράσει «τη θέση της Εκκλησίας και τη θέση των Αγίων της εκκλησίας μας». Παρέπεμψε δε όποιον επιθυμεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μόρφου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ