Κύπρος: Εκτός ελέγχου η φωτιά σε επαρχία της Λεμεσού

Κύπρος: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Άλασσα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Μεγάλη αναζωπύρωση φωτιάς στη Λεμεσό έχει προκαλέσει προβλήματα τεραστίων διαστάσεων, πολλές καταστροφές και απόγνωση στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Άλασσα της Λεμεσού στην Κύπρο, μαίνεται εκτός ελέγχου και ζητήθηκε εκκένωση της περιοχής ενώ έγινε και επίσημο αίτημα ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού rescEU.

Όπως αναφέρει το sigmalive για τη φωτιά έχει ενεργοποιηθεί το Σχέδιο Δράσης Ίκαρος ΙΙ. Οι φλόγες έχουν κατέυθυνση προς την κοινότητα Κορφή και προστατεύονται τρεις μεμονωμένες κατοικίες. Η αστυνομία και η Πολιτική Άμυνα απομάκρυνε άτομο με κινητικά προβλήματα από οικία.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, με συνεχή εναλλαγή της κατεύθυνσης κάτι που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών. Το μέτωπο της πυρκαγιάς κατευθύνεται και προς Σπιτάλι και Απεσιά.  Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δώδεκα συνολικά εναέρια μέσα βρίσκονται στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμπεριλαμβανομένου και των δύο Ιορδανικών. Επιστρατεύεται και το Ιορδανικό ελικόπτερο MI 26. Επιπλέον μετακινούνται δυνάμεις από Λευκωσία και ΕΜΑΚ για κάλυψη της πόλης της Λεμεσού.

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα υπήρξε και επικοινωνία  του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Αύριο το πρωί θα φτάσουν στην Κύπρο δύο πτητικά μέσα από την χώρα μας για να συνδράμουν στην κατάσβεση. 

Κύπρος: Κυβερνητικός εκπρόσωπος για φωτιά σε επαρχία της Λεμεσού

Σχετική ανάρτηση έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης παραθέτοντας την σοβαρή κατάσταση που επικρατεί με τη φωτιά στη Λεμεσό.

«Η πυρκαγιά δυστυχώς συνεχίζει να μαίνεται. Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο από επίγεια και εναέρια μέσα.  Όλες οι υπηρεσίες, Τμήμα Δασών, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Επαρχιακές Διοικήσεις, Πολιτική Άμυνα, Εθνική Φρουρά στη μάχη για περιορισμό της πυρκαγιάς καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με αυταπάρνηση που υπερβαίνει τα όρια του καθήκοντος. Με οδηγίες του Προέδρου της 🇨🇾 Δημοκρατίας ζητήθηκε ενεργοποίηση του μηχανισμού RescEU για ενίσχυση με εναέρια μέσα και ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε επαφή με Ισραήλ, Λίβανο, Αίγυπτο και Ελλάδα για συνδρομή.

Στο σημείο της πυρκαγιάς ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης  και Περιβάλλοντος και η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Προληπτικά έχει αποφασιστεί η εκκένωση κοινοτήτων. Στόχος το συντομότερο δυνατόν, να περιοριστεί η πύρινη λαίλαπα» έγραψε σε ανάρτησή του για την φωτιά που μαίνεται σε επαρχία της Λεμεσού.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και sigmalive 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM