Τεράστια αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στην Κύπρο και συγκεκριμένα σε αεροπλάνο και στα mall Πάφου και Λεμεσού, καθώς υπήρξαν απειλές για βόμβες.

 

Οι Αρχές εκκένωσαν και τα δύο εμπορικά κέντρα γεγονός που προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση από τα εκατοντάδες οχήματα που αποχωρούσαν μαζικά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Φιλελεύθερος, άγνωστοι με ηλεκτρονικό μήνυμα και με τηλεφώνημα αντιστοίχως στην Αστυνομία προειδοποιούσαν για τοποθέτηση βόμβας στο Kings Avemue Mall και στο Limassol Mall.

 

Κύπρος: Εκκενώθηκαν Mall και αεροπλάνο στη Λάρνακα μετά από απειλές για βόμβα
Φωτογραφία από philenews

 

Σύμφωνα πάντως, με άλλες πληροφορίες, το email δεν προερχόταν από τους υποτιθέμενους δράστες, αλλά από κάποιον που παρουσιαζόταν ότι ήθελε να προειδοποιήσει την Αστυνομία για τις τρεις απειλές σε Πάφος, Λεμεσό και Λάρνακα, τα στοιχεία του οποίου δεν είναι γνωστά ούτε από τις Αρχές, οι οποίες το διερευνούν.

 

Με την ολοκλήρωση των ερευνών δεν προέκυψε πραγματική απειλή και σήμανε  λήξη συναγερμού στην Πάφο και την Λεμεσό.

 

Το ίδιο και στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου τηλεφώνημα που έλαβαν οι Αρχές γύρω στις 15:00 προειδοποιούσε για βόμβα σε συγκεκριμένο αεροσκάφος που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει.

 

Η Αστυνομία διέταξε την εκκένωσή του και αφού ερεύνησε το αεροσκάφος και τις αποσκευές με ανιχνευτικά σκυλιά, σήμανε λήξη συναγερμού. Αυτή την ώρα οι επιβάτες επιστρέφουν στο αεροπλάνο για την αναχώρησή τους, σε προορισμό που δεν έχουν κατονομάσει οι υπεύθυνοι.

 

Οι αρχές πάντως φαίνεται να συνδέουν τις ενέργειες αυτές και να θεωρούν ότι αποτελούσαν μέρος ενορχηστρωμένης προσπάθειας διασποράς πανικού και φόβου μεταξύ των πολιτών.