Κύπρος: Αποχή ρεκόρ με ποσοστό 41,77%, στις εκλογές στα Κατεχόμενα

Κύπρος: Αποχή ρεκόρ με ποσοστό 41,77%, στις εκλογές στα Κατεχόμενα Facebook Twitter
EPA/ Φωτογραφία Αρχείου
0

Ποσοστό 58,23% των Τουρκοκυπρίων ψηφοφόρων συμμετείχε στις πρόωρες εκλογές που διεξήχθησαν χθες στα κατεχόμενα για την ανάδειξη των νέων λεγόμενων «βουλευτών» του ψευδοκράτους.

Η αποχή έφτασε το 41,77%, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ για εκλογική διαδικασία στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα. 

Στις αποκαλούμενες «βουλευτικές» εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες, κατήλθαν 8 κόμματα με συνολικά 403 υποψηφίους, από τους οποίους και θα αναδειχθεί η ψευδο-κυβέρνηση. Εκλέγονται 50 «βουλευτές» .

Στήθηκαν 763 κάλπες σε έξι «επαρχίες», 203.792 ήταν οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Όσοι προσήλθαν είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν με τρεις τρόπους: Κόμμα (μόνο), κόμμα και υποψήφιο και μικτή - οριζόντια ψηφοφορία, γι' αυτό και η καταμέτρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Το όριο εισόδου στην ψευδοβουλή, που θα είναι εξακομματική, είναι το 5%.

Φαβορί στη διαδικασία που ξεκίνησε χθες στις 8 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα εμφανίζεται το Δεξιό Κόμμα Εθνικής Ενότητας του τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, το οποίο αναμένεται να διατηρήσει την πρωτιά, αλλά όχι και την αυτοδυναμία του, παρά το πλήγμα που δέχθηκε πρόσφατα με τη δημοσιοποίηση «ροζ» βίντεο με εμπλοκή στελεχών του, ενώ δεύτερο, όπως όλα δείχνουν θα τερματίσει το κεντρο-αριστερό Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα.

Συμμετείχαν ακόμη το Κόμμα του Λαού, το Δημοκρατικό, η Κοινοτική Δημοκρατίας, το κόμμα Αναγέννησης (των εποίκων), της Κοινοτικής Απελευθέρωσης και η κίνηση Δρόμος Ανεξαρτησίας.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ