Κυπριακό: O Aναστασιάδης δεν είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις λέει ο Ακιντζί

Κυπριακό: O Aναστασιάδης δεν είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις λέει ο Ακιντζί Facebook Twitter
0

Τις προεδρικές εκλογές στα τέλη του προσεχούς Ιανουαρίου επικαλείται ως πρόσχημα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης «δεν είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις και η προεκλογική περίοδος δεν είναι υποβοηθητική για μια νέα προσπάθεια στο Κυπριακό».

Ο Ακιντζί, ο οποίος συναντήθηκε με τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες για δέκα λεπτά, χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ καλή και σημείωσε: «Ο γ.γ. ήταν ο ίδιος μάρτυρας του τι συνέβη στο Κραν Μοντανά και είναι γνώστης της εποικοδομητικής συνεισφοράς μας στη διάσκεψη. Κι ως Τουρκοκύπριοι αναμένουμε σθεναρά ότι αυτό που πραγματικά συνέβη, θα αντικατοπτρίζεται αντικειμενικά στην επικείμενη έκθεσή του».

Σε ερώτηση, αν στο Κραν Μοντανά αποδέχθηκε κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των στρατευμάτων, ο κ. Ακιντζί δήλωσε: «Αποδεχθήκαμε τη σημαντική σταδιακή μείωση των στρατευμάτων. Αλλά δεν αποδεχθήκαμε αυτό που ζητούσε ο Αναστασιάδης συνέχεια, τη μαξιμαλιστική θέση μηδέν στρατεύματα, μηδέν εγγυήσεις. Δεν το αποδεχθήκαμε αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM