Κυπριακό: O Aναστασιάδης δεν είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις λέει ο Ακιντζί

Κυπριακό: O Aναστασιάδης δεν είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις λέει ο Ακιντζί Facebook Twitter
0

Τις προεδρικές εκλογές στα τέλη του προσεχούς Ιανουαρίου επικαλείται ως πρόσχημα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης «δεν είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις και η προεκλογική περίοδος δεν είναι υποβοηθητική για μια νέα προσπάθεια στο Κυπριακό».

Ο Ακιντζί, ο οποίος συναντήθηκε με τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες για δέκα λεπτά, χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ καλή και σημείωσε: «Ο γ.γ. ήταν ο ίδιος μάρτυρας του τι συνέβη στο Κραν Μοντανά και είναι γνώστης της εποικοδομητικής συνεισφοράς μας στη διάσκεψη. Κι ως Τουρκοκύπριοι αναμένουμε σθεναρά ότι αυτό που πραγματικά συνέβη, θα αντικατοπτρίζεται αντικειμενικά στην επικείμενη έκθεσή του».

Σε ερώτηση, αν στο Κραν Μοντανά αποδέχθηκε κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των στρατευμάτων, ο κ. Ακιντζί δήλωσε: «Αποδεχθήκαμε τη σημαντική σταδιακή μείωση των στρατευμάτων. Αλλά δεν αποδεχθήκαμε αυτό που ζητούσε ο Αναστασιάδης συνέχεια, τη μαξιμαλιστική θέση μηδέν στρατεύματα, μηδέν εγγυήσεις. Δεν το αποδεχθήκαμε αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM