Κυπριακό: Για τη Γενεύη αναχώρησαν Αναστασιάδης και Ακιντζί - Συνάντηση απόψε για τη διαδικασία

Κυπριακό: Για τη Γενεύη αναχώρησαν Αναστασιάδης και Ακιντζί - Συνάντηση απόψε για τη διαδικασία Facebook Twitter
0

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχώρησε νωρίς το πρωί για τη Γενεύη όπου αύριο θα αρχίσει η κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Τον κ. Αναστασιάδη συνοδεύουν ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας, τεχνοκράτες, ο υπουργός Εξωτερικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο υφυπουργός παρά των προέδρω, υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και η σύζυγός του. Με το ίδιο αεροσκάφος αναχώρησαν για τη Γενεύη και οι αρχηγοί των κομμάτων όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην του ακροδεξιού ΕΛΑΜ.


Σε ανάρτησή του στο Twitter o Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε: «Με ελπίδα, αυτοπεποίθηση και ενωμένοι στη Γενεύη, για την Κύπρο μας».

Για τη Γενεύη αναχώρησε και ο Μουσταφά Ακινζί, ο οποίος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Τουρκία άλλαξε τα σχέδιά του να μεταβεί εκεί μέσω Κωνσταντινούπολης.

Αναστασιάδης και Ακιντζί θα συναντηθούν, απόψε παρουσία του απεσταλμένου του Γ.Γ. του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Αϊντα, για να καθορίσουν τη διαδικασία των τριήμερων συνομιλιών τους πριν από τη διεθνή διάσκεψη για την πτυχή της ασφάλειας την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται να έχει επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ένα από τα θέματα, τα οποία θα συζητήσουν, είναι η επιστολή που ο κ.Αναστασιάδης απέστειλε στον Αντόνιο Γκουτέρες σχετικά με τη συμμετοχή του στη διεθνή διάσκεψη και ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Οι συνομιλίες, οι οποίες θα αρχίσουν αύριο, θα κορυφωθούν με την ανταλλαγή χαρτών για τις εδαφικές αναπροσαρμογές, ενώ ο επόμενος κρίσιμος σταθμός θα είναι διεθνής διάσκεψη που θα αρχίσει την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, θα γίνει τελετή έναρξης, με ομιλία από το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, παρουσία των συμμετεχόντων στη διάσκεψη και ενδεχομένως εκπροσώπων άλλων μερών που θα μεταβούν στη Γενεύη, όπως αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ