Κυκλώνας Ίαν: Ο Έλον Μασκ στέλνει το Starlink στις πληγείσες περιοχές της Φλόριντα

Κυκλώνας Ίαν: Το Starlink του Μασκ θα συνδράμει στις πληγείσες περιοχές της Φλόριντα – Αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/GARY BOGDON
0

Η δορυφορική υπηρεσία ίντερνετ Starlink, που ανήκει στη SpaceX του Έλον Μασκ θα  συνδράμει τις περιοχές της Φλόριντα που παραμένουν εκτός δικτύου λόγων των καταστροφών που προκάλεσε ο κυκλώνας Ίαν.

«Συνεργαζόμαστε με τον Έλον Μασκ και το Starlink. Τοποθετούν αυτούς του δορυφόρους του Starlink για να προσφέρουν καλή κάλυψη στη νοτιοδυτική Φλόριντα και άλλες πληγείσες περιοχές» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρον ΝτεΣάντις. «Περιμένουμε άλλες 120 επιπλέον μεγάλες μονάδες του Starlink για αν αναπτυχθούν στην νοτιοδυτική Φλόριντα» προσέθεσε. 

Ο κυκλώνας κατέστρεψε ό,τι βρέθηκε στο διάβα του οδηγώντας σε δεκάδες θανάτους και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Κυκλώνας Ίαν: Το Starlink του Μασκ θα συνδράμει στις πληγείσες περιοχές της Φλόριντα – Αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Δεκάδες νεκροί

Το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για 50 επιβεβαιωμένους θανάτους, οι περισσότεροι εκ των οποίων αφορούν την κομητεία Λι. Ακόμη πιο εφιαλτικοί είναι οι απολογισμοί αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, με το NBC να μιλά για 77 νεκρούς και το CNN για περισσότερους από 70.

Επίσημος απολογισμός δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από τις ομοσπονδιακές Αρχές.

Περισσότερες από 1.100 διασώσεις καταγράφηκαν στη Φλόριντα αφότου ο Ίαν έπληξε την πολιτεία ως κυκλώνας κατηγορίας 4 το απόγευμα της Τετάρτης, δήλωσε Ντεσάντις χθες Σάββατο.

Κυκλώνας Ίαν: Το Starlink του Μασκ θα συνδράμει στις πληγείσες περιοχές της Φλόριντα – Αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/GARY BOGDON

Μολονότι στη συνέχεια εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα, ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες σε Νότια Καρολίνα, Βόρεια Καρολίνα και Βιρτζίνια.

Σχεδόν 1,2 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Φλόριντα είχαν μείνει χθες Σάββατο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στις άλλες τρεις προαναφερθείσες πολιτείες, ο αριθμός αυτός υπολογίζεται συνολικά σε περίπου 300.000.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε εκφράσει φόβους την Παρασκευή ότι ο κυκλώνας Ίαν «πιθανόν θα καταγραφεί ως ένας από τους χειρότερους στην ιστορία της χώρας».

«Μόλις που αρχίζουμε να διαπιστώνουμε την έκταση της καταστροφής» είπε και συμπλήρωσε ότι «θα χρειαστούν μήνες, ίσως και χρόνια» για την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν.

Κυκλώνας Ίαν: Το Starlink του Μασκ θα συνδράμει στις πληγείσες περιοχές της Φλόριντα – Αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ