Κρυπτονομίσματα: «Βουτιά» στην αγορά μετά την εξαγορά της FTX από την Binance

Κρυπτονομίσματα: «Βουτιά» στην αγορά μετά την εξαγορά της FTX από την Binance Facebook Twitter
Φωτ.: Unspalsh.
0

Νέα αναταραχή βρίσκεται σε εξέλιξη στις τιμές των κρυπτονομισμάτων αφού η Binance εξαγόρασε τη FTX (τα δύο μεγαλύτερα ανταλλακτήρια στον κόσμο) ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό που η Binance αποκάλεσε ως «κρίση ρευστότητας».

Η είδηση προκάλεσε «βουτιά» στις τιμές με το Bitcoin να καταγράφει πτώση 12,6% φτάνοντας τα 18.200 δολάρια. Νωρίτερα σήμερα έπεσε ακόμα και στα 17.300 δολάρια, τιμή που είναι η χαμηλότερη από τον Νοέμβριο του 2020. Πλέον το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου διαπραγματεύεται κάτω από τα 17.000 δολάρια με βάση τα τελευταία δεδομένα. 

Σε ότι αφορά το Ethereum, και εδώ σημειώνεται ισχυρό sell off. Συγκεκριμένα, το Ether έκανε «βουτιά» 18,2% για να φτάσει στα 1311 δολάρια και πλέον διαπραγματεύεται κάτω από τα 1.200 έχοντας τις τελευταίες ώρες ανακτήσει μάλιστα κάποιες δυνάμεις. 

Είναι τέτοια η ένταση των πωλήσεων που το CNBC ανέφερε ότι αυτές οι πτώσεις επηρέασαν και την υπόλοιπη αγορά. 

Μικρότερα κρυπτονομίσματα υπέστησαν επίσης μερικές από τις μεγαλύτερες απώλειες της ιστορίας τους. Το FTX Token (FTT), το εγγενές token της πλατφόρμας συναλλαγών FTX, σημείωσε «βουτιά» 76,4%. Το token που συνδέεται με το Solana έχασε 26,4%.

Η συμφωνία που κλείστηκε αναμένεται να επηρεάσει μόνο τις μη αμερικανικές επιχειρήσεις της FTX και της Binance. Οι αμερικανικοί βραχίονες κάθε εταιρείας, Binance US και FTX US, δεν επηρεάζονται, ανέφερε ο επιχειρηματίας, Bankman-Fried. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ