Κρίση στην Ουκρανία - Τζόνσον: Η Βρετανία θα παράσχει επιπλέον στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο

Κρίση στην Ουκρανία - Τζόνσον: Η Βρετανία θα παράσχει επιπλέον στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο Facebook Twitter
Φωτ.: GETTY IMAGES
0

Περαιτέρω στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων και θανατηφόρων αμυντικών όπλων, δεσμεύτηκε ότι θα προσφέρει η Βρετανία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον, σε περίπτωση που κλιμακωθεί η κατάσταση.


«Υπό το φως της ολοένα και πιο απειλητικής συμπεριφοράς από τη Ρωσία και σύμφωνα με την προηγούμενη στήριξή μας, το Ηνωμένο Βασίλειο σύντομα θα παράσχει ένα περαιτέρω πακέτο στρατιωτικής στήριξης προς την Ουκρανία. Αυτό θα περιλαμβάνει ‘θανατηφόρα’ βοήθεια με τη μορφή αμυντικών όπλων και ‘μη θανατηφόρα’ βοήθεια», δήλωσε ο Τζόνσον στο Κοινοβούλιο.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η βρετανική κυβέρνηση έχει έτοιμες περαιτέρω κυρώσεις τις οποίες μπορεί να ενεργοποιήσει σε βάρος της Ρωσίας εάν η κατάσταση στην Ουκρανία κλιμακωθεί περαιτέρω, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να διευκρινίσει τι είναι αυτό που θα πυροδοτούσε τις περαιτέρω κυρώσεις ή τι ακριβώς θα περιελάμβαναν αυτές, λέγοντας ότι αυτό θα έδινε στρατηγικό πλεονέκτημα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Έχουμε περαιτέρω κυρώσεις έτοιμες εάν η κατάσταση κλιμακωθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους. «Δεν νομίζουμε ότι θα βοηθήσει να διευκρινίσουμε τα συγκεκριμένα σημεία που θα πυροδοτήσουν ενέργειες».

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας έχουν ήδη «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία πέντε ρωσικών τραπεζών και τριών Ρώσων δισεκατομμυριούχων.

Με πληροφορίες από Reuters, Ιndependent και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM
Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM