Κρεμλίνο: Σε δυσμένεια οι ειρηνευτικές συνομιλίες λόγω του χτυπήματος στο Μπελγκορόντ

Κρεμλίνο: Σε δυσμένεια οι ειρηνευτικές συνομιλίες λόγω του χτυπήματος στο Μπέλγκοροντ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο για επίθεση σε αποθήκη καυσίμων στη ρωσική πόλη Μπελγκορόντ σήμερα, ένα περιστατικό που σύμφωνα με το Κρεμλίνο έδωσε δυσμενή τόνο στις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για το περιστατικό. Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι το χτύπημα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία για τον τερματισμό του πολέμου.

«Φυσικά αυτό δεν μπορεί να εκληφθεί ως δημιουργία άνετων συνθηκών για τη συνέχιση των συνομιλιών», είπε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να αποφευχθούν προβλήματα στις προμήθειες καυσίμων στην πόλη.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης της περιοχής, Βιάτσεσλαβ Γλάντκοφ ανέφερε μέσω Telegram ότι δύο ουκρανικά ελικόπτερα έπληξαν την εγκατάσταση στο Μπελγκορόντ, περίπου 35 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, αφού εισήλθαν στη Ρωσία σε χαμηλό υψόμετρο. Η πυρκαγιά που προέκυψε τραυμάτισε δύο εργάτες, πρόσθεσε ο Γκλάντκοφ, ενώ ορισμένες περιοχές της πόλης εκκενώθηκαν

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας, Νικολάι Σουλγκίνοφ είπε ότι το περιστατικό δε θα επηρεάσει τις προμήθειες καυσίμων της περιοχής ή τις τιμές για τους καταναλωτές.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αναφορές για εμπλοκή της Ουκρανίας στο χτύπημα, καθώς δεν είχε στρατιωτικές πληροφορίες. Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας και το γενικό επιτελείο δεν έχουν σχολιάσει το περιστατικό.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ