Κρανίο 1.8 εκατ. ετών αλλάζει τη θεωρία για την ανθρώπινη εξέλιξη

Κρανίο 1.8 εκατ. ετών αλλάζει τη θεωρία για την ανθρώπινη εξέλιξη Facebook Twitter
9

Ένα ανθρώπινο κρανίο, ηλικίας 1,8 εκατομμυρίων ετών, αλλάζει τη θεωρία για την ανθρώπινη εξέλιξη. Ανακαλύφθηκε πριν από οκτώ χρόνια, στην περιοχή Ντμάνισι της νότιας Γεωργία, εκατό χιλιόμετρα από την Τυφλίδα.

 

Μετά από συγκριτικές έρευνες, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα, που τώρα βλέπει το φως της δημοσιότητας, ότι αυτό το κρανίο ξαναγράφει την ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης. "Για τους επιστήμονες αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε τη θεωρία μας. Αντί να πιστεύουμε ότι υπήρχαν πέντε διαφορετικά είδη ανθρώπου, πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια, τώρα πρέπει να εκτιμήσουμε ότι υπήρχε ένα είδος, με πολλές παραλλαγές", τονίζει ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Ζυρίχης, Κριστόφ Ζολικόφερ.

Το εύρημα, που εντοπίστηκε στην συγκεκριμένη ανασκαφή, είναι το πιο πλήρες κρανίο ανθρωποειδούς, που έχει βρεθεί έως τώρα.

Πηγή: Euronews

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM