Κουτί, ελιές, τυρί, καρπούζι: 9χρονη από το Ισραήλ περιγράφει με αθώες λέξεις την ομηρία της από την Χαμάς

Μετά την ομηρία της 9χρονη από το Ισραήλ δεν μπορεί να πει τη λέξη «αίμα» Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Δύο μήνες μετά την απελευθέρωση της, η Έμιλι Χαντ, μια από τις νεότερες ομήρους της Χαμάς εξακολουθεί να μην μπορεί να μιλήσει για όσα της συνέβησαν κατά τη διάρκεια της περίπου δίμηνης ομηρίας της. 

Το 9χρονο κορίτσι μπορεί να μην μιλάει πλέον μόνο ψιθυριστά αλλά ακόμα και τώρα αρνείται να κατονομάσει τους απαγωγείς της ή τον παλαιστινιακό θύλακα όπου κρατούνταν από τη Χαμάς. Στο σπίτι που μένει προσωρινά με τον πατέρα της η 9χρονη χρησιμοποιεί φαγητά που δεν της αρέσουν για να περιγράψει τις αρνητικές εμπειρίες που βίωσε όσο ήταν όμηρος στην Λωρίδα της Γάζας. 

Το κορίτσι όταν λέει «κουτί» εννοεί τη Λωρίδα της Γάζας και αποκαλεί τους τρομοκράτες της Χαμάς «ελιές». Για να αναφερθεί στους ομήρους, η ιρλανδοϊσραηλινή Έμιλι χρησιμοποιεί την λέξη «τυρί». Ένα δολοφονημένο άτομο περιγράφεται από το κορίτσι ως «τυρί cottage» και το αίμα ως «καρπούζι». «Κάποιες φορές δεν νιώθω καλά με το να λέω τέτοιες λέξεις», είπε με σιγανή φωνή στον δημοσιογράφο του Kan TV που μίλησε μαζί της. 

Ο πατέρας της Τομ Χαντ είπε ότι η κόρη του μένει στο ίδιο δωμάτιο μαζί του ως προφύλαξη από τους εφιάλτες που βλέπει και στους οποίους ονειρεύεται να δραπετεύει από το διαμέρισμα στη Γάζα όπου κρατούνταν. Στους εφιάλτες η 9χρονη προσπαθεί να τρέξει πίσω στο χωριό της περνώντας από τα σημαδεμένα από τις μάχες χωράφια. 

Σημειώνεται ότι το κιμπούτζ Μπίρι στο οποίο διέμενε η Έμιλι Χαντ έχασε το ένα δέκατο των κατοίκων του στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Ενώ το τραύμα του κοριτσιού ενισχύθηκε από το γεγονός ότι δεν ήξερε αν ο πατέρας της ήταν ακόμα ζωντανός, καθώς η ίδια είδε πολλά νεκρά σώματα. 

Σύμφωνα με το Ισραήλ, στη Λωρίδα της Γάζας κρατούνται ακόμα σε ομηρία 132 άτομα που η μοίρα τους εξαρτάται από την συμφωνία για κατάπαυση πυρός που συζητείται αυτή τη στιγμή και διαμεσολαβείται από το Κατάρ και την Αίγυπτο. 

Αναφορικά με τον πατέρα της 9χρονης πρώην ομήρου, προσπαθεί να εμψυχώσει τις οικογένειες όσων εξακολουθούν να κρατούνται από την Χαμάς. «Ξέρω ότι είναι πολύ, πολύ δύσκολο αλλά αυτή είναι η απόδειξη ότι είναι δυνατό. Μπορεί να γυρίσουν πίσω. Είχα εγκαταλείψει κάθε ελπίδα, ειλικρινά και [παρόλαυτα] μπορεί να συμβεί», συμπλήρωσε ο Τομ. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Διεθνή / Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Ο πρίγκιπας Άντριου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το παλάτι για να εγκαταλείψει το Royal Lodge στο Γουίντσορ, εν μέσω νέων πιέσεων και αναζωπύρωσης του σκανδάλου Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Διεθνή / Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. επεκτείνουν σημαντικά τις κυρώσεις εναντίον της ρωσικής πετρελαϊκής βιομηχανίας — από τις εταιρείες Rosneft και Lukoil μέχρι το υγροποιημένο φυσικό αέριο
LIFO NEWSROOM
Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Διεθνή / Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία δίνει χώρο στο Ισλαμικό Κράτος να ξανασηκώσει κεφάλι - Οι Κούρδοι του SDF δέχονται αυξανόμενες επιθέσεις, ενώ η αστάθεια απειλεί να ανατρέψει μια δύσκολα κερδισμένη ειρήνη
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

Διεθνή / ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

ΗΠΑ και Αυστραλία ανακοίνωσαν επενδύσεις άνω των 3 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία εναλλακτικής αλυσίδας σπάνιων μετάλλων, απομακρυνόμενες από την κυριαρχία της Κίνας
LIFO NEWSROOM